Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Esenler’de korkutan yangın! 1 ölü, 5 yaralı

İstanbul’un Esenler ilçesinde mobilya atölyesinde çıkan yangın, apartmanı sardı. Yangında 1 kişi hayatını kaybetti, biri ağır 5 kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 20.12.2023 11:06
Güncelleme Tarihi: 20.12.2023 11:06

Esenler’de korkutan yangın! 1 ölü, 5 yaralı

İstanbul’un Esenler ilçesinde, bir binanın giriş katında faaliyet gösteren mobilya atölyesinde çıkan yangın, korku ve paniğe neden oldu. Yangın, kısa sürede büyüyerek üst katlardaki evlere de sıçradı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevlere müdahale etti. Apartmanda oturan ve yangın nedeniyle yaralanan 5 kişi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Ancak binanın 3. katında yaşayan 80 yaşındaki Nazmiye Karacadağlı, yangında hayatını kaybetti.

Olay, saat 09.00 sıralarında Mimar Sinan Mahallesi 95. Sokak’ta meydana geldi. 3 katlı binanın giriş katındaki mobilya atölyesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler, kısa sürede tüm atölyeyi sardı.

Yangın, binanın üst katlarındaki evlere de yayıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

yangın

5 KİŞİ KURTARILDI, 1 KİŞİ ÖLDÜ

İtfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek için çalışma başlattı. Apartmanda oturan ve yangın nedeniyle yaralanan vatandaşlardan 5’i, itfaiye ekiplerince kurtarılarak olay yerindeki sağlık ekiplerine teslim edildi.

Sağlık görevlilerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, daha sonra ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan birinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

yangın

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yangının ardından yapılan incelemede binanın 3. katında kalan Nazmiye Karacadağlı’nın (80) hayatını kaybettiği belirlendi. Karacadağlı’nın cesedi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma yürütüyor. Yangın sırasında binada bulunan ve kurtarılan vatandaşların ifadelerine de başvuruluyor. Yangın nedeniyle binada büyük çapta maddi hasar meydana geldi.