Esenler'de büyük araçlara özel 40 bin m² otopark hizmete açıldı

Esenler Şehitler Mahallesi'nde 40 bin m² alana kurulan, yaklaşık 1.250 araç kapasiteli büyük araç otoparkı hizmete girdi.

Yayın Tarihi: 09.06.2026 15:56
Güncelleme Tarihi: 09.06.2026 16:00

Esenler'de büyük araçlara özel 40 bin m² otopark hizmete açıldı

Esenler'de büyük araçlara özel otopark açıldı

Esenler Belediyesi, ilçedeki trafik ve park sorununu hafifletmek amacıyla özellikle büyük araçlara yönelik yeni bir otoparkı hizmete sundu. Tesis, şehir içindeki park yoğunluğunu azaltmayı hedefliyor.

Otoparkın temel özellikleri

Yeni otopark, Şehitler Mahallesinde konumlanıyor ve 40 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. İlk etapta kamyon, kamyonet, büyük otobüs, midibüs, karavan, TIR ve vinç gibi büyük araçlara hizmet verilecek. Tesisin kapasitesi yaklaşık 1.250 araç olarak belirtildi.

Güvenlik ve erişim sistemi

Tesis, 7 gün 24 saat izleme çalışması için donatıldı. Alanda 53 yapay zekâ destekli kamera ile takip sağlanırken, giriş-çıkışlar plaka okuma sistemi ile kontrol ediliyor. Alanın çevrili olması da güvenliği artıran unsurlar arasında yer alıyor.

Şu an için otoparka kayıt yaptırabileceklerin koşulu Esenler ilçesinde ikamet etmekle sınırlı. Ödemelerde nakit kabul edilmiyor; kullanıcılar aylık abonelik veya günlük kullanım seçeneklerinden yararlanabiliyor. Abonelik işlemleri otopark alanından veya 444 00 73 numaralı hattın aramasıyla gerçekleştirilebiliyor.

Belediye değerlendirmesi

M. Tevfik Göksu yeni otoparkın ilçedeki trafik düzenine önemli katkı sağlayacağını vurguladı. Göksu, Esenler’de yaşam kalitesini artıracak projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini, büyük araçların neden olduğu park ve trafik yoğunluğunu azaltmayı amaçladıklarını belirtti. Yüksek güvenlik standartları ve geniş kapasitenin şehir içi ulaşımın daha düzenli ve güvenli hale gelmesine katkı sunacağını ifade etti.

ESENLER BELEDİYESİ, İLÇEDEKİ TRAFİK VE OTOPARK SORUNUNU AZALTMAK AMACIYLA YENİ PROJELERİ HAYATA...

ESENLER BELEDİYESİ, İLÇEDEKİ TRAFİK VE OTOPARK SORUNUNU AZALTMAK AMACIYLA YENİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDİYOR. BU KAPSAMDA ÖZELLİKLE BÜYÜK ARAÇLARIN ŞEHİR İÇİNDEKİ YOĞUNLUĞUNU AZALTACAK YENİ BİR OTOPARK HİZMETE AÇILDI.

ESENLER BELEDİYESİ, İLÇEDEKİ TRAFİK VE OTOPARK SORUNUNU AZALTMAK AMACIYLA YENİ PROJELERİ HAYATA...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!