Erzurumlu duayen gazeteci Orhan Akdal hayatını kaybetti

Erzurumlu duayen gazeteci Orhan Akdal, 81 yaşında amansız hastalığa yenik düştü; cenaze yarın Narmanlı Camii’nde ikindi namazını müteakip defnedilecek.

Yayın Tarihi: 22.05.2026 17:56
Güncelleme Tarihi: 22.05.2026 18:00

Erzurumlu duayen gazeteci Orhan Akdal hayatını kaybetti

Erzurumlu duayen gazeteci Orhan Akdal hayatını kaybetti

Orhan Akdal, mücadele ettiği amansız hastalık sonucu 81 yaşında hayatını kaybetti. Erzurum basınına uzun yıllar hizmet eden Akdal, kentin saygın gazetecileri arasında yer alıyordu.

Cenaze bilgileri

Akdal’ın cenazesi, yarın Narmanlı Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Meslek hayatı ve yayıncılık çalışmaları

Meslek hayatı boyunca önemli başarılara imza atan Akdal, Milliyet Gazetesi’nde İstanbul İstihbarat Şefliği görevini yürüttü. Erzurum’da Doğu TV’nin kurucuları arasında yer aldı ve Kanal 25 TV’de uzun yıllar Haber Müdürlüğü ile Genel Yayın Yönetmenliği görevlerinde bulundu.

Kanal 25 TV’den emekli olan duayen gazeteci, meslek hayatındaki birikimlerini "Erzurum Basını ve Televizyonlarında Bir Dönemin Medya Anıları" isimli kitabında toplamıştı. Akdal’ın çalışmaları, yerel medyanın hafızasında iz bıraktı.

ERZURUMLU DUAYEN GAZETECİ ORHAN AKDAL, MÜCADELE ETTİĞİ AMANSIZ HASTALIK SONUCU 81 YAŞINDA HAYATINI...

ERZURUMLU DUAYEN GAZETECİ ORHAN AKDAL, MÜCADELE ETTİĞİ AMANSIZ HASTALIK SONUCU 81 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!