Erzurum öğrencileri ICCE-CRICE 2026'da en iyi poster birincisi
uluslararası alanda elde edilen başarı
Erzurum, uluslararası bilim camiasında yeni bir başarıya imza attı. Palandöken Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Asaf Ömeroğlu, Zeynep Özdemir ve Neva Çiftçi, danışman öğretmenleri Mustafa Akay rehberliğinde geliştirdikleri PESTRA-NAZ projesiyle ICCE-CRICE 2026 Kongresi'nde önemli bir ödül aldı.
kongredeki değerlendirme ve ödül
Kongreye 56 ülkeden uluslararası kimya akademisyenleri katıldı ve alanda sunulan 78 uluslararası poster arasından PESTRA-NAZ projesi "1st Best Poster Presentation Award" (En İyi Poster Sunumu Birincilik Ödülü) ile değerlendirildi. Bu başarı, öğrencilerin tarımsal analiz teknolojilerine yönelik geliştirdikleri yaklaşımın uluslararası düzeyde takdir edildiğini gösteriyor.
yerel kurumun değerlendirmesi
Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı: "Tarımsal analiz teknolojilerine yönelik hazırlanan proje, kongrede sunulan 78 uluslararası poster arasından '1st Best Poster Presentation Award' (En İyi Poster Sunumu Birincilik Ödülü)ne layık görüldü. Bilimle geleceği şekillendiren öğrencilerimizi, danışman öğretmenimiz Mustafa Akay’ı ve emeği geçen herkesi yürekten kutluyor, bu gururu ilimize ve ülkemize yaşattıkları için teşekkür ediyoruz".
Bu tür uluslararası ödüller, öğrencilere bilimsel araştırma süreçlerinde deneyim kazandırmakla kalmayıp, yerel eğitim kurumlarının araştırma ve geliştirme kapasitesinin görünürlüğünü artırıyor. Erzurum'dan çıkan bu başarı, hem öğrenci hem de eğitim kadrosunun emeklerinin somut bir karşılığı olarak değerlendiriliyor.
ERZURUM, ULUSLARARASI BİLİM CAMİASINDA GURUR VERİCİ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI.