Erzurum'da Eski Mahallede Kentsel Dönüşüm Süreci
Olası depremlere karşı hazırlık amacıyla kentsel dönüşüm çalışmaları devam eden Erzurum'un Hacı Cuma Mahallesi'nde, toplamda 239 konut, 20 ofis ve 216 ticari alan inşa edileceği bildirildi.
Büyükşehir Belediyesinin Projeleri
Büyükşehir Belediyesinin açıklamasına göre, merkez Yakutiye ilçesinin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Hacı Cuma Mahallesi’nde yerinde dönüşüm çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bu bölgedeki kentsel dönüşüm atağının kentin en önemli projelerinden biri olduğunu vurguladı.
Dönüşümün İçeriği
Proje kapsamında 96 araç kapasiteli otopark ile birlikte peyzaj ve çevre düzenlemesi için 56 bin 150 metrekarelik alan oluşturulacak. Toplamda 89 bin 450 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek bu çalışmalar, bölgenin sosyal ve ticari yaşamını da olumlu yönde etkileyecek.
Sekmen’in Vizyonu
Sekmen, kentsel dönüşümü yalnızca inşaat faaliyetleri olarak değil, aynı zamanda medeniyet inşası olarak gördüklerini dile getirdi. Konuşmasında, "Kentsel dönüşüm, güvenli konutlar inşa etmek kadar, geçmişi yaşatmak, komşuluk kültürünü korumak ve mahalle ruhunu geleceğe taşımaktır" ifadelerine yer verdi.
Yeni Yaşam Alanları
Yeni projelerin çocuklar için oyun alanları, gençler için sosyal mekanlar ve büyükler için huzur dolu alanlar yaratmayı hedeflediğini belirten Sekmen, şunları ekledi: "Bu şehri geleceğe taşımak, geçmişin izini silmeden modern bir şehir kimliği inşa etmek boynumuzun borcudur."
Sonuç olarak
Erzurum'a hizmet etmenin icraatla vizyonla mümkün olduğunu ifade eden Sekmen, Hacı Cuma’daki projenin sadece bir inşaat faaliyeti değil, bir hayalin gerçeğe dönüşmesi olduğunu vurguladı.
Olası depreme karşı kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Erzurum'daki Hacı Cuma Mahallesi'nde 239 konut, 20 ofis ve 216 ticari alan inşa edilecek. Merkez Yakutiye ilçesinde, kentin en eski yerleşim yerlerinden Hacı Cuma Mahallesi'nde yerinde dönüşüm çalışması yapılıyor.
Olası depreme karşı kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Erzurum'daki Hacı Cuma Mahallesi'nde 239 konut, 20 ofis ve 216 ticari alan inşa edilecek. Merkez Yakutiye ilçesinde, kentin en eski yerleşim yerlerinden Hacı Cuma Mahallesi'nde yerinde dönüşüm çalışması yapılıyor.