DOLAR
42,69 -0,01%
EURO
50,14 -0,04%
ALTIN
5.933,78 -0,61%
BITCOIN
3.821.575,39 -0,97%

Erzurum'da sağlık çalışanlarının Gazze protestosu 93. haftada sürdü

Erzurum'da hekimler ve sağlık çalışanları, 93. haftada Lala Mustafa Paşa Camii'nden Yakutiye Medresesi'ne sessiz yürüyüş yaparak Gazze'deki saldırıları protesto etti.

Yayın Tarihi: 23.08.2025 20:08
Güncelleme Tarihi: 23.08.2025 20:22

Erzurum'da sağlık çalışanlarının Gazze protestosu 93. haftada sürdü

Erzurum'da sağlık çalışanlarının Gazze protestosu 93. haftada sürdü

Yürüyüş ve katılımcılar

Erzurum'da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve yaşanan zulme dikkat çekmek amacıyla düzenledikleri sessiz yürüyüşü 93. haftada de gerçekleştirdi. Lala Mustafa Paşa Camii önünde bir araya gelen grup, aralarında doktorlar ve tıp fakültesi öğrencilerinin de bulunduğu katılımcılarla birlikte, taşıdıkları döviz ve pankartlar eşliğinde Yakutiye Medresesi'ne yürüdü.

Yürüyüşte taşınan bayraklar arasında Türk, Filistin ve 'Doğu Türkistan' bayrakları dikkat çekti. Katılımcılar, barış ve insanlık vurgusunu öne çıkaran pankartlar taşıdı ve sessiz bir şekilde yürüyüşlerini tamamladı.

Açıklama ve mesaj

Grup adına konuşan aile hekimi Bünyamin Yeşilyurt, Gazze'deki durumun sürdüğünü ve bölge halkının aylardır saldırılar altında yaşam mücadelesi verdiğini vurguladı. Yeşilyurt, saldırılarda binlerce masumun hayatını kaybettiğini hatırlatarak, 'Haftalardır yapabildiğimiz ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Bu hafta da bu meydandayız' diye konuştu.

Yeşilyurt, ayrıca gözlemlenen insani tablonun boyutuna dikkat çekerek, 'Bakınca sayılabilen kemiklere, kucaklarında yavrularının eriyişini izleyen annelere, doğum belgesini alıp eve giderken evlatlarının yaşamına son verildiğini öğrenen babalara, tek başına korkmadan adımlarını şehadete atan insanlara şahit oluyoruz' ifadelerini kullandı ve 'Canlı yayında soykırım izliyoruz' değerlendirmesinde bulundu. Yeşilyurt, inanç ve dayanışma çağrısı yaparak, 'Biliyoruz ki üstün gelecek olan Filistinlilerdir, gevşeklik göstermeyelim, üzülmeyelim. Çünkü eğer inanmışsak üstün gelecek olan bizleriz' dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, İsrail'in saldırıları nedeniyle Filistin'de hayatını kaybedenler için dua etti ve eylemi sonlandırdı.

Erzurum'da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek...

Erzurum'da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve zulmüne dikkati çekmek amacıyla yaptıkları sessiz yürüyüşlerine 93. haftada da devam etti. Kent merkezindeki Lala Mustafa Paşa Cami önünde bir araya gelen doktor ve tıp fakültesi öğrencilerinin de bulunduğu sağlık çalışanları, Türk, Filistin ve "Doğu Türkistan" bayrakları eşliğinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla Yakutiye Medresesi'ne yürüdü.

Erzurum'da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı