Erzurum'un Karayazı ilçesinde, jandarma ekiplerince devriye görevinde bitkin halde bulunan bir kartal, yetkililer tarafından koruma altına alındı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Tosunlu Mahallesi'nde gerçekleştirdikleri devriye sırasında yaralı ya da bitkin bir kartal tespit etti.
Bulunan kartal, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ) tarafından koruma altına alınarak, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Erzurum Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Burada, gerekli bakım ve tedavi süreçlerinin ardından kartal, doğal yaşam alanına salınacak.
Yetkililer, bu tür koruma çalışmalarının önemine vurgu yaparak, yaralı hayvanların rehabilitasyonunun doğaya geri kazandırılmasında büyük rol oynadığını belirtti.
Erzurum'un Karayazı ilçesinde jandarma ekiplerince bitkin halde bulunan kartal, bakım ve tedavisinin ardından doğaya bırakılacak.
Erzurum'un Karayazı ilçesinde jandarma ekiplerince bitkin halde bulunan kartal, bakım ve tedavisinin ardından doğaya bırakılacak.