uygulamaların kapsamı:
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 26 Ekim-1 Kasım 2026 tarihleri arasında kent genelinde huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla denetimler gerçekleştirdi. Bu dönemde yürütülen uygulamalarda 11 silah ele geçirilirken, çeşitli suçlardan aranan 38 şahıs yakalandı.
arama, sorgulama ve trafik uygulamaları:
Ekiplerin çalışmaları kapsamında toplam 13 bin 889 şahsın kimlik ve sorgulaması yapıldı. Trafik ve asayiş uygulamaları çerçevesinde de 3 bin 322 araç kontrol edilerek gerekli işlemler gerçekleştirildi.
saha denetimleri ve okul çevreleri:
Denetimler yalnızca yollarda değil; park, bahçe ve okul çevrelerinde de yoğunlaştırıldı. Belirtilen tarihler arasında 169 park, bahçe ve okul çevresi denetlendi ve bu alanlardaki güvenlik önlemleri gözden geçirildi.
Bildirilen bilgilere göre gerçekleştirilen bu çalışmalar, kent genelinde kamu düzeninin korunmasına ve vatandaşların güvenliğinin artırılmasına yönelik olarak planlandı.
ERZURUM EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ