
Erzurum’da Gastronomi Turizmi Çalıştayı
Erzurum'da, kentin gastronomi değerlerini gün yüzüne çıkarmak ve bunları ulusal ile uluslararası alanda tanıtmak amacıyla "Erzurum Gastronomi Turizmi Çalıştayı" gerçekleştirildi.
Atatürk Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörlüğünden yapılan açıklamaya göre, Nenehatun Kültür Merkezi'nde Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen çalıştayda, Erzurum’un zengin mutfak kültürü ve coğrafi işaretli ürünlerinin turizme kazandırılması konuları ele alındı.
Çalıştayın Temel Amaçları
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, burada yaptığı konuşmada gastronomi turizminin dünya çapında hızla yükselen bir trend olduğunu belirtti. Hacımüftüoğlu, "Ülkemiz, gastronomi anlamında dünyada öne çıkmış az sayıda ülkeden biridir. Coğrafi işaretli ürünlerin öne çıkmasıyla eşsiz gastronomi kültürümüz, kendini daha da gösterir hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.
Çalıştayın temel amacının Erzurum’un gastronomi kültürünü tanıtmak ve bu kültürü ekonomik bir değere dönüştürmek olduğuna dikkati çeken Hacımüftüoğlu, "İlimizin kalkınmasında bu değerlerin nasıl bir rol oynayacağının tartışılması da önemlidir" dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Çalışmaları
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Erzurum'un tarihi, kültürel ve gastronomik değerleriyle ön plana çıktığını belirterek, "Erzurum mutfağını bir marka haline getirmek adına önemli çalışmalar yürütüyoruz" dedi. Aynalı, çalıştayın Erzurum'un gastronomi turizmine yeni bir soluk getireceğine inandığını ifade etti.
Çalıştay Başkanı Doç. Dr. Neslihan Serçeoğlu'nun çalıştayın amacı ve kapsamı hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdiği programda, katılımcılar yöresel ürünlerin sergilendiği tanıtım stantlarını ziyaret etti. Çalıştaya, Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökalp Nuri Selçuk, akademisyenler, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler katıldı.
Erzurum'da, kentin gastronomi değerlerini gün yüzüne çıkarmak, bunları ulusal ile uluslararası alanda tanıtmak amacıyla "Erzurum Gastronomi Turizmi Çalıştayı" gerçekleştirildi.
Erzurum'da, kentin gastronomi değerlerini gün yüzüne çıkarmak, bunları ulusal ile uluslararası alanda tanıtmak amacıyla "Erzurum Gastronomi Turizmi Çalıştayı" gerçekleştirildi.