Erzurum'da 23 temmuz coşkusu türküyle birleşti
Erzurum Kongresi’nin 107. yıl dönümü etkinlikleri, kent merkezinde düzenlenen TRT konseriyle taçlandı. Açık alanda toplanan binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla kahramanlık türkülerine eşlik ederek 23 Temmuz ruhunu yeniden yaşattı.
Program ve katılımcılar:
Konser, Erzurum Valiliği ev sahipliğinde; Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile TRT Erzurum Bölge Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirildi. Programa Erzurum Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Engin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer, TRT Erzurum Bölge Müdürü Ayça Alemdar, Palandöken Belediye Başkan Yardımcısı Vakur Alemdar ve Meteoroloji 12. Bölge Müdürü Ömür Demirgüneş ile çok sayıda davetli katıldı.
Sahnede coşku ve birlik mesajı:
Gecenin sunumunu TRT Erzurum Radyosu spikeri Ömer Ergedik üstlendi. Sahne alan TRT Ankara Radyosu sanatçıları Ahmet Tuzlu ile Şerife Hatun, seslendirdikleri eserlerle dinleyicilere unutulmaz anlar sundu. Katılımcılar türküler boyunca hep bir ağızdan eşlik ederken konser boyunca milli birlik ve beraberlik vurguları ön plana çıktı.
Etkinlik, kent sakinlerinden yoğun ilgi gördü ve Erzurum Kongresi’nin 107. yıl dönümü anısına düzenlenen programlar zincirine anlamlı bir katkı sağladı.
ERZURUM KONGRESİ'NİN 107. YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN TRT KONSERİ'NDE BİNLERCE VATANDAŞ, KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ EŞLİĞİNDE 23 TEMMUZ COŞKUSUNU YAŞADI.