Erzincanspor ile alacaklılar arasındaki icra açıklaması tartışması

Erzincanspor yönetiminin icra açıklaması üzerine isimleri geçen Cem Can ve Ahmet Çetinkaya karşı açıklama yaptı; alacakların hukuk çerçevesinde takip edildiği belirtildi.

Yayın Tarihi: 11.06.2026 23:13
Güncelleme Tarihi: 11.06.2026 23:17

Erzincanspor ile alacaklılar arasındaki icra açıklaması tartışması

Erzincanspor ile alacaklılar arasında icra süreci tartışması

Erzincanspor Yönetim Kurulu’nun kulüp aleyhine başlatılan icra takiplerine ilişkin açıklamasının ardından, açıklamada adı geçen alacaklılar Cem Can ve Ahmet Çetinkaya karşı açıklama yaptı.

Yönetim Kurulu'nun açıklaması

Yönetim Kurulu açıklamasında, Cem Can’ın 204 bin 898 lira 71 kuruş ve Ahmet Çetinkaya’nın 259 bin 9 lira 69 kuruş tutarındaki alacakları nedeniyle kulüp aleyhine icra takibi başlatıldığı ve haciz işlemleri uygulandığı ifade edildi.

Açıklamada söz konusu alacakların yasal süreçler kapsamında ödendiği ve dosyaların kapatıldığı belirtilirken, bu girişimlerin kulübün birlik ve beraberlik anlayışına zarar verdiği ve kurumsal itibarını olumsuz etkilediği vurgulandı.

Yönetim Kurulu, alınan karar doğrultusunda Cem Can ve Ahmet Çetinkaya’nın kulüp tarafından düzenlenecek organizasyonlar ile kulübün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek iç saha maçlarına katılımlarının uygun görülmediğini duyurdu.

Alacaklıların yanıtı

Ahmet Çetinkaya, alacağının yasal ve hak edilmiş bir alacak olduğunu belirterek icra sürecinin hukukun kendisine tanıdığı hakların kullanılması kapsamında yürütüldüğünü ifade etti. Çetinkaya, önceki dönem yöneticileriyle yapılan görüşmelerden sonuç alamadıklarını ve yaklaşık bir yıl boyunca tahsil için sabırlı davrandıklarını, buna rağmen sorunun çözülmediğini savundu.

Çetinkaya, yeni yönetimin geçmiş döneme ilişkin sorunları çözmek yerine yasal hakkını arayan kişileri hedef alan bir açıklama yaptığını öne sürerek, konuya ilişkin yasal haklarını kullanacağını bildirdi.

Cem Can'ın açıklaması

Cem Can ise her vatandaşın ve alacaklının yasal yollarla hakkını aramasının anayasal güvence altında olduğunu belirtti. İsimlerinin kamuoyuna açık şekilde paylaşılmasının ve yasal süreçlerin kulübe zarar veren bir davranış gibi gösterilmesinin doğru olmadığını ifade etti.

Can, kulübün açıklamasında alacakların ödendiğinin belirtildiğine dikkat çekerek kişilik haklarının korunmasının önemine vurgu yaptı ve Erzincanspor yönetimini daha uzlaştırıcı bir dil kullanmaya davet etti. Can ayrıca Erzincanspor’un Erzincan’ın ortak değeri olduğunu hatırlattı.

Değerlendirme

Taraf beyanları mevcut durumu ortaya koyuyor; açıklamaların kulübün iç birlikteliği ve kamuoyundaki algısı üzerindeki etkileri tartışma konusu olmaya devam ediyor. Sürecin hukuki ve kurumsal yönlerinin şeffaf biçimde ele alınması gerektiği vurgulanıyor.

ERZİNCANSPOR İLE ALACAKLILAR ARASINDA AÇIKLAMA POLEMİĞİ

ERZİNCANSPOR İLE ALACAKLILAR ARASINDA AÇIKLAMA POLEMİĞİ

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.