Erzincanlı kayakçılar Hakkari’de 6 madalya elde etti
Hakkari’de düzenlenen 2025-2026 Berkin Usta Sezonu 1. Etap Barış ve Kardeşlik Yarışmasına katılan Erzincan Kayaklı Koşu Takımı, toplam 6 madalya ile şehre döndü. Yarışlardaki derece ve kategoriler, uzun vadeli altyapı çalışmalarının olası etkilerini gösteriyor.
Yarışma sonuçları
Erzincan’ı temsil eden sporcuların elde ettiği dereceler şöyle:
Bahadır Ali Çetin (U13) — klasik stilde birincilik, serbest stilde ikincilik.
Hasan Hüseyin Şuvak (U14) — serbest stilde birincilik.
Meryem Ravza Gürbüz (U12) — serbest stilde ikincilik.
Berat Çelik (U13) — serbest stilde üçüncülük.
Hacı Arif Gürbüz (U14) — serbest stilde üçüncülük.
Başarının arka planı ve değerlendirme
Takımın genç yaş kategorilerinde aldığı dereceler, altyapı ve eğitim programlarının meyvelerini vermeye başladığını düşündürüyor. Özellikle U12–U14 kategorilerinde birden fazla sporcunun kürsüye çıkması, Erzincan’da kayaklı koşu branşında derin bir yetenek havuzu olduğuna işaret ediyor.
Yetkililer, bu sonuçların Değer Erzincan Projesi kapsamında yürütülen çalışmaların bir sonucu olduğunu belirtti. Bu bağlamda, sporcu gelişimi için sürdürülebilir destek ve düzenli yarışma deneyimi sağlanmasının önemi öne çıkıyor.
İleriye dönük notlar
Erzincan Kayaklı Koşu Takımı için bu etap, genç sporcuların ulusal yarışma tecrübesi kazanması ve gelecek etaplara hazırlık sürecinin bir parçası niteliğinde. Alınan dereceler, hem sporcu motivasyonunu artıracak hem de yerel programların etkinliğini değerlendirmek için referans sağlayacaktır.
ERZİNCANLI KAYAKÇILAR HAKKARİ’DEN 6 MADALYA İLE DÖNDÜ