Erzincan Tercan'da soğuğa rağmen çocukların kızak keyfi
Erzincan'ın Tercan ilçesinde etkili olan soğuk hava, çocukların kış eğlencesine engel olmadı. Gündüz saatlerinde sıcaklığın eksi 10 dereceye kadar düştüğü ilçede, karın ardından oluşan beyaz örtü yerel çocuklar için doğal bir oyun alanına dönüştü.
Beyaz örtü oyun alanına dönüştü
Yokuş aşağı uzanan alanlarda toplanan çocuklar, kızaklarla ve evde bulunan malzemelerle saatlerce kayarak kışın tadını çıkardı. Bazı çocuklar naylon, tepsi gibi farklı gereçleri kızak yerine kullanırken, zaman zaman düşüp yeniden ayağa kalkarak oyunlarına devam ettiler. Ortaya çıkan görüntüler ilçede günün en renkli anlarından birini oluşturdu.
Aileler ve güvenlik uyarıları
Çocukların eğlencesini izleyen aileler hem karın keyfini çıkardı hem de çocuklarını yalnız bırakmadı. Aileler, güvenli alanlarda oynanmasının önemine dikkat çekerken, yetkililer de bölgede süren soğuk hava nedeniyle özellikle buzlanmaya karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Tercanlı çocuklar, soğuğa rağmen karın sunduğu imkânları değerlendirerek unutulmaz anlar yaşadı.
ERZİNCAN’DA DONDURUCU SOĞUĞA RAĞMEN ÇOCUKLARIN KIZAK SEVİNCİ