Erzincan Fen Lisesi, GENÇLİG 2026 Doğu Anadolu Şampiyonu Oldu

Erzincan Fen Lisesi, 1-4 Mayıs'ta Bitlis Ahlat'ta düzenlenen GENÇLİG 2026 Doğu Anadolu Finalleri'nde tüm rakiplerini yenerek bölge şampiyonu oldu ve Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı.

Yayın Tarihi: 05.05.2026 16:27
Güncelleme Tarihi: 05.05.2026 16:31

Erzincan Fen Lisesi, GENÇLİG 2026 Doğu Anadolu Şampiyonu Oldu

Erzincan Fen Lisesi, GENÇLİG 2026 Doğu Anadolu Şampiyonu Oldu

Türkiye Gençlik Vakfı tarafından Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen GENÇLİG 2026 Liseler Arası Futbol Turnuvası Doğu Anadolu Finalleri sonuçlandı. Erzincan Fen Lisesi futbol takımı, 1-4 Mayıs tarihlerinde oynanan maçlarda tüm rakiplerini mağlup ederek bölge şampiyonluğunu elde etti.

Turnuva Detayları

1-4 Mayıs tarihleri arasında Ahlat’ta gerçekleşen finallerde Erzincan Fen Lisesi, gösterdiği düzenli ve etkili oyunla öne çıktı. Takımın turnuva boyunca sergilediği performans, başarıyı sürdürülebilir kılan disiplin ve takım oyunu unsurlarını vurguladı. Bu sonuçla ekip, Doğu Anadolu Bölge birinciliğini kazanarak Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti.

Yerel Etki ve Gençlik Gelişimi

Yerel yetkililer ve okul çevresi, elde edilen başarıyı memnuniyetle karşıladı. Değer Erzincan projesi kapsamında gençlerin sporla gelişimine katkı sağlanmasının hedeflendiği belirtilirken, yetkililer öğrencilerin disiplin, takım ruhu ve karakter gelişimi açısından önemli bir adım attığını ifade etti. Sporcular ve teknik ekip tebrik edildi.

Erzincan Fen Lisesi'nin bu bölgesel başarısı, okulun spor altyapısı ve gençlere sağlanan desteklerin somut bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Takımın ulusal sahnedeki performansı, Türkiye Şampiyonası sürecinde takip edilecek ana başlıklardan biri olacak.

ERZİNCAN FEN LİSESİ DOĞU ANADOLU ŞAMPİYONU OLDU

ERZİNCAN FEN LİSESİ DOĞU ANADOLU ŞAMPİYONU OLDU

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.