DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 -0,04%
ALTIN
5.914,81 -0,29%
BITCOIN
3.684.733,62 2,65%

Erzincan'da "Yaşayan Miras Festivali" ikinci gününde çeşitli etkinliklerle sürdü

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli Erzincan'daki "Yaşayan Miras Festivali" ikinci gününde el sanatları, müzikli söyleşi, çocuk etkinlikleri ve zakirler dinletisiyle devam etti.

Yayın Tarihi: 16.08.2025 21:36
Güncelleme Tarihi: 16.08.2025 21:50

Erzincan'da "Yaşayan Miras Festivali" ikinci gününde çeşitli etkinliklerle sürdü

Erzincan'da "Yaşayan Miras Festivali" ikinci gün etkinlikleri

Valilik, Belediye ve Bakanlık işbirliğiyle düzenlenen festivalde sanatçılar ve halk buluştu

Erzincan'da, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Valilik ile Belediye işbirliğiyle düzenlenen "Yaşayan Miras Festivali" ikinci gününde çeşitli etkinliklerle devam etti.

Festival, 17 ilden 60'ı somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı yaklaşık 100 sanatçı ve sanatkarın katılımıyla Dörtyol ve Cumhuriyet Meydanları ile Millet Bahçesi'nde sürüyor.

Program çerçevesinde el sanatları ustaları performanslarını sergiledi; geleneksel üretim teknikleri ve uygulama süreçleri izleyicilerle paylaşıldı. Ayrıca kadın ve göç temalı türküleri konu alan müzikli bir söyleşi düzenlendi.

Çocuklara yönelik etkinliklerde masal anlatımı yapıldı, kukla gösterileri ile Karagöz-Hacivat sunumları yer aldı; bu çalışmaların katılımcılara kültürel miras aktarımında rol oynadığı vurgulandı.

Yarın devam edecek festivalin ikinci günü zakirler dinletisiyle son buldu.

Erzincan'da, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları, Valilik ve Belediyenin işbirliğiyle...

Erzincan'da, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları, Valilik ve Belediyenin işbirliğiyle düzenlenen "Yaşayan Miras Festivali" ikinci gününde çeşitli etkinliklerle devam etti.

Erzincan'da, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları, Valilik ve Belediyenin işbirliğiyle...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı