Erzincan’da su ürünleri sektörünün geleceği masaya yatırıldı
Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Alper Koçaker, il genelindeki baraj gölleri ve özel tesislerde su ürünleri üretimi gerçekleştiren üreticilerle bir araya geldi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre toplantıda sektörün mevcut durumu, üretim kapasitesi ve su kaynaklarının daha verimli değerlendirilmesine yönelik çalışmalar görüşüldü.
Görüşmede ele alınan temel başlıklar
Mevcut durum ve üretim kapasitesi: Katılımcılar, ildeki baraj gölleri ve özel tesislerin sağladığı üretim potansiyelini değerlendirerek, mevcut kapasitenin nasıl daha verimli kullanılabileceği üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Su kaynaklarının etkin kullanımı: Toplantıda, su kaynaklarının ekonomiye kazandırılması ve sürdürülebilir su yönetimi ilkeleri doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Bu çerçevede, kaynakların korunması ve üretimin artırılmasına yönelik organizasyonel yaklaşımlar ele alındı.
Birlikleşme çağrısı ve beklenen katkılar
Alper Koçaker, su ürünleri sektörünün güçlendirilmesi ve üreticiler arasındaki iş birliğinin artırılması amacıyla üreticileri birlik çatısı altında buluşmaya davet etti. Birlikleşmenin, koordinasyon, pazarlama ve teknik destek alanlarında avantaj sağlayabileceği ve üretim zincirinin güçlenmesine katkıda bulunabileceği değerlendirildi.
İl Müdürlüğünün rolü ve izlenecek yol
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sektörel değerlendirmelerin sonuçlarını takip ederek su ürünleri üretiminin geliştirilmesine yönelik çalışmaların sürdürülmesini sağlayacak bir çerçeve oluşturmayı hedefliyor. Toplantı raporları ve yapılacak değerlendirmeler ışığında, üreticilerle koordinasyonun artırılması ve kaynakların etkin kullanımına yönelik adımların atılması bekleniyor.
Değerlendirme
Gerçekleştirilen görüşme, Erzincan’daki su ürünleri sektörünün mevcut potansiyelinin ortaya konması ve üreticilerin ortak hareket etmesine zemin hazırlanması açısından önem taşıyor. Sektördeki aktörlerin birlik içinde hareket etmesi, hem kaynak yönetimi hem de ekonomik katkı açısından öncelikli hedefler arasında yer alıyor.
ERZİNCAN'DA SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI