Erzincan'da kaçak avcılık şüphesiyle durdurulan araçta vurulmuş yaban keçisi ve üç tüfek ele geçirildi
Erzincan'da Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri ile kolluk kuvvetlerinin ortak denetiminde durdurulan şüpheli araçta vurulmuş bir yaban keçisi ile birlikte 3 tüfek (2'si yivli) bulundu. Olay Kemah ilçesine bağlı Yahşiler Köyü yakınlarında gerçekleşti.
Denetimde ele geçirilenler
Araçta yapılan aramada tespit edilenler arasında vurulmuş yaban keçisi ile avda kullanıldığı değerlendirilen üç adet tüfek yer aldı. Tüfeklerden ikisinin yivli olduğu kayıtlara geçti.
Uygulanan idari işlem
Kaçak avcılık yaptıkları değerlendirilen araçtaki iki şahsa ilgili kanunlar kapsamında toplam 970 bin 827 TL idari para cezası uygulandı ve söz konusu silahlara el konuldu.
Bölgedeki denetimlerin devamı
Yetkililer, avlanması yasak olan ve nesli tehlike altında bulunan dağ keçileri ile yaban hayatının korunmasına yönelik denetimlerin bölgede aralıksız sürdüğünü bildirdi.
ERZİNCAN’DA YABAN KEÇİSİ VURAN 2 ŞAHIS YAKALANDI