Ertuğrul Doğan, İbrahim Turgut'un Adaylıktan Çekilme Kararını Üzüntüyle Karşıladı
Olayın özeti
Trabzonspor Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ertuğrul Doğan, Çaykur Rizespor Başkanı İbrahim Turgut’un olağanüstü kongre kararı alarak yeniden aday olmayacağını açıklamasını üzüntüyle karşıladı. Doğan, Turgut’un kulübü ve Türk futbolu için yaptığı hizmetleri vurgulayarak teşekkür etti.
Doğan'ın açıklaması ve değerlendirmesi
Doğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Görev süresi boyunca Çaykur Rizespor için büyük bir özveriyle çalışan, zamanını ve emeğini kulübünün geleceği adına samimiyetle ortaya koyan Sayın Turgut; sağduyulu yaklaşımı, yapıcı tavrı ve çözüm odaklı duruşuyla Türk futboluna çok önemli katkılar sunmuştur. Kulüpler Birliği Başkan Yardımcılığı görevinde bana yol arkadaşlığı yapan Sayın İbrahim Turgut ile birlikte, Türk futbolunun gelişimi adına birçok konuda ortak fikir alışverişinde bulunduk, çözüm üretmek adına mücadele verdik. Futbolumuzun sorunlarına karşı gösterdiği hassasiyet ve kulüplerimizin geleceğine dair ortaya koyduğu vizyon her zaman takdiri hak etmiştir. Aynı zamanda Karadeniz futbolunun birlik ve beraberlik ruhunu önemseyen bir anlayışla, Trabzonspor ile komşumuz Çaykur Rizespor arasındaki dostluk bağlarının güçlenmesine de değerli katkılar sağlamıştır."
Bu sözler, Doğan’ın Turgut ile yürüttüğü işbirliğine ve Turgut’un kulüp içi ile bölgesel ilişkilerdeki rolüne dikkat çekiyor. Kulüpler Birliği Başkan Yardımcılığı kapsamındaki ortak çalışmalar ve çözüm odaklı yaklaşım, iki başkan arasında profesyonel bir dayanışmanın olduğuna işaret ediyor.
Kapanış mesajı ve beklentiler
Doğan, açıklamasını şu cümlelerle sonlandırdı: "Değerli kardeşim İbrahim Turgut’a Türk futboluna ve Çaykur Rizespor’a sunduğu katkılar için teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında sağlık, huzur ve başarı diliyorum. Çaykur Rizespor camiasına da olağanüstü kongre sürecinde hayırlı sonuçlar temenni ediyorum."
Doğan’ın vurguları, hem Turgut’un kişisel katkılarına hem de Rize camiasının olağanüstü kongre sürecine dair iyi dileklerine odaklanıyor. Açıklama, Karadeniz futbolunda birlik mesajı verirken, Çaykur Rizespor’un yaklaşan kongresinin kulüp için belirleyici bir süreç olacağını hatırlatıyor.
TRABZONSPOR KULÜBÜ VE KULÜPLER BİRLİĞİ VAKFI BAŞKANI ERTUĞRUL DOĞAN, ÇAYKUR RİZESPOR BAŞKANI İBRAHİM TURGUT’UN OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI ALARAK YENİDEN ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLAMASINI ÜZÜNTÜYLE KARŞILADIĞINI AÇIKLADI.