Erman Toroğlu'na 1–3 Yıl Hapis Talebiyle Dava
Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu hakkında, katıldığı bir televizyon programında Galatasaray Kulübü'ne yönelik açıklamaları nedeniyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Toroğlu "şüpheli", Galatasaray Spor Kulübü ile Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ "müşteki" olarak yer aldı.
İddianamenin içeriği
İddianamede, Toroğlu'nun 8 Şubat tarihinde katıldığı bir televizyon programında, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu arasında bir görüşme gerçekleştiği ve bu görüşmede bazı başlıkların ele alındığı yönünde beyanlarda bulunduğu belirtildi.
Savcılık, bu ifadelerin kamu düzeniyle ilgili olarak gerçeğe aykırı bilgi niteliği taşıdığı, kamu kurumlarına olan güveni zedeleyebileceği ve kamuoyunda yanlış bir algı oluşmasına yol açabileceği değerlendirmesini yaptı. İddianamede ayrıca, Toroğlu'nun beyanlarıyla toplumda endişe, korku veya panik oluşturmayı amaçladığı ve ifadelerin geniş kitlelere ulaşabilir nitelikte olması nedeniyle "aleniyet" şartının gerçekleştiği ifade edildi.
Mahkeme süreci ve talep
Savcılık, Toroğlu'nun "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasını talep etti. Hazırlanan iddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve dava süreci resmen başladı.
Erman Toroğlu hakkında 3 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı