Erhan Karaal'ın kaçırılması soruşturmasında yeni gelişme
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal'ın kaçırılmasına ilişkin yürütülen soruşturmada, 2 kişinin daha gözaltına alınmasıyla gözaltı sayısı 12'ye yükseldi.
Soruşturmada son durum
Olayın ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü bir soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, fidye amacıyla kaçırıldığı değerlendirilen olayla ilgili yürütülen çalışmalarda yeni gözaltılar gerçekleştirildi. Gözaltına alınan kişiler ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne götürüldü.
Olayın ayrıntıları
Karaal, 17 Haziran tarihinde İstanbul'un Maltepe ilçesindeki evinin çevresinde kimliği belirsiz kişiler tarafından zorla bir araca bindirilerek kaçırılmıştı. Soruşturmada, olayda kullanılan aracın plakasının kopyalandığı iddiası üzerinde durulduğu ve Karaal'ın Tuzla'da bir inşaat alanında rehin alındığı yönünde bağlantılar tespit edilmeye çalışıldığı bildirildi.
Darp edildiği belirtilen Karaal'ın kaldırıldığı hastanedeki tedavisi sürüyor. Daha önce gözaltına alınan 10 kişiye ek olarak iki kişinin daha yakalanmasıyla dosyadaki gözaltı sayısı toplam 12 oldu.
Soruşturma devam ediyor
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve emniyet birimleri soruşturmayı sürdürüyor; gözaltı ve ifade işlemlerinin ardından soruşturmanın seyriyle ilgili yeni gelişmeler bekleniyor.
Kaçırılan İBB yöneticisi Erhan Karaal soruşturmasında yeni gelişme: Gözaltı sayısı 12’ye yükseldi