Erenkuş Plajı'nda ücretsiz su cimnastiği dersleri falez manzarasıyla sürüyor

Muratpaşa Belediyesi, Erenkuş Plajı'nda Akdeniz manzarası eşliğinde ücretsiz su cimnastiği dersleri düzenliyor; dersler pazartesi, çarşamba, cuma 08.30-09.30 arasında.

Yayın Tarihi: 17.07.2026 13:16
Güncelleme Tarihi: 17.07.2026 13:21

Erenkuş Plajı'nda ücretsiz su cimnastiği dersleri falez manzarasıyla sürüyor

Erenkuş Plajı'nda su cimnastiği dersleri

Muratpaşa Belediyesi tarafından falezlerin kıyısındaki mavi bayraklı Erenkuş Plajında düzenlenen ücretsiz su cimnastiği dersleri, Akdeniz'in serin sularında güne sağlıklı ve enerjik başlamak isteyenleri bir araya getiriyor. Dersler, Antalya sakinlerinin yanı sıra farklı ilçelerden gelen vatandaşlar ve kente tatil için gelen turistlerin de yoğun ilgisini görüyor.

Erenkuş mevkiinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 Mart 1930'da Antalya'yı ilk ziyaretinde Beydağları'nı, falezleri ve masmavi Akdeniz'i seyrederek söylediği "Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir" sözünün hatırlattığı doğal bir ortamda gerçekleştirilen etkinlikler, katılımcılara farklı bir spor deneyimi sunuyor.

Ders takvimi ve katılım

Plaja girişin ücretsiz olduğu Erenkuş Plajı'nda su cimnastiği dersleri pazartesi, çarşamba ve cuma 08.30-09.30 saatleri arasında yapılıyor. Her yaştan katılımcının ilgi gösterdiği eğitimlerde, sabahın erken saatlerinde denizde kurulan emniyet halatı boyunca yapılan egzersizler renkli görüntüler oluşturuyor.

Muratpaşa'nın spor hizmetleri

Muratpaşa Belediyesi Spor Okulları, yaz sezonunda tenisten yüzmeye, okçuluktan voleybola 23 farklı branşta her yaş grubuna yönelik ücretsiz eğitimler sunuyor. Su cimnastiği ise yaz döneminde Erenkuş Plajı'nda, kış aylarında ise Süleyman Erol Yüzme Havuzu'nda devam ediyor.

Muratpaşa Belediyesi antrenörü Özlem Perçin etkinliklerle ilgili olarak şunları ifade etti: "Derslerimize her yaş grubundan katılım olabiliyor. Sadece Muratpaşa ilçe sakinleri değil, Antalya'nın tüm ilçelerinden hatta yurt dışından tatile gelen turistlerimiz de kursumuzdan yararlanabiliyor. Hem sağlıklı ve güzel vakit geçiriyoruz hem de sporumuzu yapıyoruz. Herkesi derslerimize ve mavi bayraklı falez plajlarımıza bekliyoruz".

Katılımcı deneyimi

Yaklaşık üç yıldır hem yaz hem de kış sezonunda derslere katıldığını söyleyen Sedef Özten, belediyenin sunduğu ücretsiz spor hizmetinden memnun olduğunu belirtti. Diz rahatsızlığı bulunan Özten, düzenli katılımın hareket kabiliyetini artırdığını ve kendisini daha iyi hissetmesini sağladığını ifade ederek Muratpaşa Belediyesi'ne teşekkür etti.

Su cimnastiğinin yararları

Su cimnastiği, suyun kaldırma kuvveti ve doğal direncinden yararlanılarak yapılan düşük etkili bir egzersiz türü olarak öne çıkıyor. Derslerde tüm vücudu çalıştıran hareketler uygulanırken, suyun eklemlere binen yükü azaltması sayesinde kasların güçlenmesine, esnekliğin ve dengenin gelişmesine katkı sağlanıyor.

ANTALYA'DA MURATPAŞA BELEDİYESİ'NİN FALEZLERİN KIYISINDAKİ MAVİ BAYRAKLI ERENKUŞ PLAJI.

ANTALYA'DA MURATPAŞA BELEDİYESİ'NİN FALEZLERİN KIYISINDAKİ MAVİ BAYRAKLI ERENKUŞ PLAJI.

ANTALYA’DA MURATPAŞA BELEDİYESİ’NİN FALEZLERİN KIYISINDAKİ MAVİ BAYRAKLI ERENKUŞ PLAJI’NDA...

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!