Trabzonspor'un milli atıcısı Eren Kalfa, Estonya'nın başkenti Tallinn'de düzenlenen 16 ve 18 Yaş Altı Avrupa Havalı Silahlar Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı.
Trabzonspor'dan yapılan açıklamaya göre, 10 metre havalı tabanca 16 yaş altı solo erkekler kategorisinde mücadele eden Eren Kalfa, iki eleme aşamasını başarıyla geçerek ilk dört sporcu arasına kalmayı başardı ve bronz madalya maçına çıkma hakkı elde etti.
Finalde, Rumen rakibiyle karşılaşan Kalfa, 12-11'lik skorla galip gelerek bronz madalyanın sahibi oldu.
Trabzonspor'un amatör branşlardan sorumlu yöneticisi Semih Hekimoğlu, Eren Kalfa’yı Avrupa Şampiyonası'ndaki performansı ve kazandığı bronz madalya için tebrik ederek, “Kendisinin gelişimini sürdürerek ilerleyen dönemde daha iyi dereceler elde edeceğine inanıyor, başarılarının devamını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.