Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,35 -0,02%
EURO
34,88 0,24%
ALTIN
2.378,06 -0,28%

Erdoğan ve Haniye arasındaki görüşmenin detayları açıklandı!

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile görüşmesini tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları açıklandı.

Yayın Tarihi: 20.04.2024 17:44
Güncelleme Tarihi: 20.04.2024 17:44

Erdoğan ve Haniye arasındaki görüşmenin detayları açıklandı!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye ile Erdoğan arasındaki görüşmenin detayları aktarıldı. 

Aktarılanlara göre İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırılar, Gazze’ye insani yardımların kesintisiz bir şekilde ulaştırılması, adil ve kalıcı barış sürecine yönelik konular ele alındı. Erdoğan’ın görüşmede Filistin’de yaşanan zulmün durdurulması için gerekli diplomasi trafiğini gerçekleştirdiği aktarılırken, acil ve kalıcı ateşkes ihtiyacına dikkat çektiği vurgulandı. 

Erdoğan, bir gün Filistinlilere uygulanan zulmün bedelini İsrail’in ödeyeceğini söylerken, her zeminde yaşanan katliamı anlatmaya devam edeceğini kaydetti. Ayrıca, bağımsız Filistin Devleti’nin kurulması için de çaba sarf ettiğini ekledi. 

Filistin’in haklı davasında gerçeklerin daha fazla anlatılması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’e verilecek en güçlü yanıtın birlik ve bütünlükten geçtiğini kaydetti. Yaşanan acıların dindirilebilmesi için Filistin’e Türkiye’den insani yardımın devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, bugüne kadar 45 bin tondan fazla yardım gönderildiğini ekledi. Ayrıca İsrail’e yönelik getirilen yaptırımların hayata geçirildiğini de ekledi. 

İran-İsrail gerilimini değerlendirdi! 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan İran ile İsrail arasındaki gerilimi de değerlendirdi. Yaşananların İsrail’e savaş zemini kazandırmaması gerektiğini kaydeden Erdoğan, dikkatlerin yeniden Gazze’ye çekilmesinin önemini ifade etti. Son olarak İsrail’in saldırıları sonucu şehit düşen çocuk ve torunları için Haniye’ye baş sağlığı diledi.