Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Erdoğan-Sisi zirvesi: İsrail’in saldırıları ve Gazze’ye yardım gündemde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile tarihi bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırıları ve Gazze’ye insani yardım ulaştırılması konuları ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam ülkelerinin birlik ve dayanışma içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 20.12.2023 22:54
Güncelleme Tarihi: 20.12.2023 22:54

Erdoğan-Sisi zirvesi: İsrail’in saldırıları ve Gazze’ye yardım gündemde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile telefon görüşmesi yaptı.

Erdoğan, Sisi ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırılarını kınadı ve Filistin halkının yanında olduklarını belirtti.

Erdoğan, İsrail’in saldırılarının durdurulması ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması için İslam ülkelerinin ortak tavır alması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Türkiye ve Mısır’ın ortak bir karar tasarısı hazırladığını ve bu tasarının en kısa sürede oylanması için çalıştıklarını söyledi.

GAZZE’YE İNSANİ YARDIM ULAŞTIRILMASI İÇİN İŞBİRLİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze’ye insani yardım ulaştırılması için işbirliği yapacaklarını bildirdi.

 Erdoğan, Türkiye’nin Gazze’ye acil tıbbi malzeme, gıda ve su gönderdiğini ve bunların Mısır üzerinden Gazze’ye ulaştırılmasını sağladıklarını kaydetti.

Erdoğan, Gazze’ye daha fazla yardım göndermek için Mısır ile koordinasyon içinde olacaklarını ve Gazze’nin yeniden inşası için de destek vereceklerini ifade etti.

TÜRKİYE-MISIR İLİŞKİLERİNDE YENİ SAYFA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye-Mısır ilişkilerinde yeni bir sayfa açmak istediklerini dile getirdi.

Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanlığı görevine yeniden seçilen Sisi’ye başarılar diledi ve yeni dönemin iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmesi için fırsat oluşturmasını temenni etti.

Erdoğan, Türkiye ve Mısır’ın bölgesel meselelerde ortak çıkarlara sahip olduğunu ve işbirliği yapmaları halinde bölgeye barış ve istikrar getirebileceklerini söyledi.