Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile Ukrayna krizi ve Alaska Zirvesi öncesi durumu telefonda görüştü

Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile telefonda Ukrayna-Rusya savaşı, İstanbul müzakerelerindeki ilerleme ve Alaska Zirvesi öncesi değerlendirmeleri ele aldı.

Yayın Tarihi: 14.08.2025 20:11
Güncelleme Tarihi: 14.08.2025 20:11

Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile Ukrayna krizi ve Alaska Zirvesi öncesi durumu telefonda görüştü

Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Rutte telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile Genel Sekreter'in talebi üzerine telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmenin gündemi

Görüşmede, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşa ilişkin son gelişmeler ile bölgesel ve küresel konular ele alındı. Konuşmaya ilişkin açıklama, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Ukrayna ile Rusya arasında kalıcı ateşkesin sağlanması amacıyla başlatılan İstanbul müzakerelerinde ilerleme sağlandığını belirterek, bu sürecin insani konularda olumlu gelişmelere de imkan vermesini önemli bulduklarını ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Rutte ise, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılacak Alaska Zirvesi öncesi Ukrayna'daki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye'nin Alaska'da yapılacak görüşmeyi yakından takip ettiğini belirtti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı