Erdoğan: İzmir saldırısında 2 polis şehit oldu, 16 yaşındaki şahıs yakalandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreninde yaptığı konuşmada, bu sabah İzmir'den gelen acı haberi paylaştı.
İzmir'deki saldırının ayrıntıları
Erdoğan, Balçova Salih İşgören Polis Merkezine yönelik silahlı saldırı sonucunda iki polisin şehit olduğunu, iki emniyet görevlisinin yaralandığını belirtti. Konuşmasında, 1. Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir ile Polis Memuru Hasan Akın'a Cenabıallah'tan rahmet, yaralanan Polis Memurları Ömer Amilağ ile Murat Dağlı'ya acil şifalar diledi.
Erdoğan, olayla ilgili olarak şunları söyledi: "Hadisenin faili olan 16 yaşındaki bir şahıs yakalanmıştır. Bağlantıları araştırılmaktadır. Tüm emniyet teşkilatımızın başı sağ olsun."
Konuşmanın eğitim yılı vurguları
Törenin gerçekleştirildiği Bahçelievler Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesinde Erdoğan, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrenciler, öğretmenler, veliler, idareciler ve maarif teşkilatı mensupları için hayırlı olmasını diledi.
Geçen hafta okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin uyum eğitimleri başladığını hatırlatan Erdoğan, "81 ilimiz ve 922 ilçemizde birinci dönemin ilk gününe hep birlikte adım atıyoruz" dedi ve yaz tatillerini verimli geçiren öğrencileri tebrik etti.
Yeni eğitim yılı temaları: Aile ve Yeşil Vatan
Erdoğan, bu yılın eğitim faaliyetlerinin iki ana temasının aile ve yeşil vatan olarak belirlendiğini açıkladı. Buna göre, "Her çocuk bir fidan, ilk ders yeşil vatan" başlığıyla ilk hafta içinde birçok etkinlik düzenlenecek; 10 ay boyunca devam edecek "Yeşil vatan benim okulum geleceğe çare" programıyla aileler de doğrudan sürece dahil edilecek.
İklim, çevre ve aile odaklı takvim nedeniyle hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de Tarım ve Orman Bakanlığı'nı tebrik eden Erdoğan, bu uygulamanın eğitim programına yeni bir bakış kazandıracağını belirtti.
Öğretmenlere övgü ve vefa
Erdoğan, öğretmenleri "maarif ordumuzun öncü ve örnek aktörleri" olarak nitelendirerek, vatanın dört bir yanında büyük bir özveriyle görev yaptıklarını vurguladı. Öğretmenlerin öğrencileri evlatları gibi gördüğünü, onlara sevgi ve şefkatle yaklaştığını belirtti ve "öğretmenlerimizin mahir ellerinde büyüyen, gelişen, öğrenen filizlenen evlatlarımız aydınlık yarınlarımızın en güçlü teminatıdır" dedi.
Konuşmasının sonunda Erdoğan, öğrencileri yetiştiren anne ve babalara, eğitim veren tüm öğretmen ve idarecilere şahsı ve millet adına teşekkürlerini sundu.
(Sürecek)