Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Erdoğan 'İsrail'in eylemlerinin önüne geçeceğiz'

Erdoğan'ın İsrail yönetimi ve Filistin halkı ile alakalı yaptığı açıklama herkese ayakta alkışlattı.

Yayın Tarihi: 17.12.2023 12:37
Güncelleme Tarihi: 17.12.2023 12:37

 Erdoğan 'İsrail'in eylemlerinin önüne geçeceğiz'

Atatürk'ün Kültür Merkezi'nde geçtiğimiz gün düzenlenen İlim Yayma ödülleri törenine dahil olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalar ile törene damgasını vurdu. Erdoğan'ın İsrail yönetimi ve Filistin halkı ile alakalı yaptığı açıklama herkese ayakta alkışlattı. İsrail yönetiminin Gazze'deki katliamları konusunda açıklama yapan Erdoğan bu eylemlerin önüne geçeceğimiz günlerinde yakın olduğunu belirtti.

Erdoğan,Kuveyt emiri Şeyh Nevbah'ın hayatını kaybetmesiyle alakalı yaptığı açıklamada; "Vefat haberini derin bir teessürle öğrendiğimiz aziz kardeşim Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf'a Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Dost ve kardeş Kuveyt halkına milletim adına taziyelerimi sunuyorum. Merhum Şeyh Nevvaf ,Türkiye'nin samimi ve güvenilir bir dostu olarak her zaman hayırla yad edilecektir. Yeni Kuveyt Emiri kardeşim Şeyh Meşal'e de Rabbimden muvaffakiyetler niyaz ediyorum." dedi.

tl

Ödül töreninde yer almaktan gurur duyduğunu belirten Erdoğan ilim erbabı seçilecek kişiyi canlı gönülden tebrik ettiğini belirtti. Profesör Doktor Aziz Sancar'a İlim Yayma Vakfı 50 yılına özel bir ödül verdiklerini belirten Erdoğan, gençlerin ufuklarının açılması ve ülkeye verdiği hizmetlere karşılık şükranlarını belirtti.

Erdoğan konuşmasına tek parti faşizmi dönemine değinerek o dönem ezilen halkın Demokrat Parti ile yeniden kendini bulduğunu belirtti. İlk kurulan cemiyetin İlim Yayma Cemiyeti olduğunu belirten Erdoğan, darbe döneminde çalışmaların bir süre durdurulduğunu belirtirken durumu; "Şartlar düzeldiğinde faaliyetler yeniden hızlanmıştır. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü hem maddi hem manevi alanda yetiştirmek üzere kurulan Cemiyetimizin kuruluşunun 72'nci, Vakfımızın kuruluşunun 50'nci yıl dönümünü geride bıraktık. Bugün Cemiyetimiz ve Vakfımız öğrenci yurtları, bursları, eğitim merkezleri, şubeleri, örgün ve yaygın eğitim kurumları, üniversitesi ve diğer faaliyetleriyle iftihar verici bir müessese konumundadır." şeklinde özetledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının akabinde Bilal Erdoğan, hediye takdiminde bulundu