Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya medyasında manşet oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüşmesi dünya basınında kendine geniş bir yer buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas’ı desteklediğini ifade edişi ise manşetlere taşındı…

Yayın Tarihi: 14.05.2024 10:09
Güncelleme Tarihi: 14.05.2024 10:09

Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya medyasında manşet oldu!

Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Yunanistan Başbakanı Miçotakis’i ağırlayan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas desteği dünya basınında ses getirdi. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapan ikilinin açıklamaları çeşitli medya kaynaklarında manşetlere taşındı. Miçotakis, yaptığı açıklamada Hamas’ı bir terör örgütü olarak kabul ettiklerini ifade ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hamas’ı bir direniş hareketi olarak değerlendirdi. Bunun üzerine dünya basınında atılan manşetlerde Erdoğan ve Hamas kendine genişçe yer buldu. 

İşte gazete ve basın kaynaklarının Erdoğan ile Miçotakis görüşmesine dair önemli kaynaklardan yapılan haberler… 

ABD merkezli Bloomberg Erdoğan’ın Hamas’a destek verdiğini yazdı. İngiliz Telegraph ise Erdoğan’ın Filistinli grup Hamas’ın terör örgütü olarak tanımlanmasının zalimce olacağını kaydettiği sözlerine haberinde yer verdi. 

İsrail basınının da takip ettiği görüşmede Jerusalem Post, Erdoğan’ın Hamas’ı bir direniş grubu olarak gördüğüne dikkat çekti. Ayrıca Times of Israel de Hamas’ı direniş grubu olarak gördüğünü yineledi. Haberlerde Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Erdoğan’ın Hamas’ı direniş grubu olarak görmesine üzüldüğü de yer aldı. 

Al Arabaya ve Suudi haber platformları Erdoğan’ın Hamas’ı direniş grubu olarak tanımladığını yinelediği yer aldı. Hindustan Times da Erdoğan’ın Hamas desteği ile birlikte bir NATO üyesi lideri de eleştirmiş olacağını ifade etti. Euronews ise işbirliklerinin yanı sıra görüş ayrılıklarının da ortaya çıktığını kaydetti. Katar merkezli Al Jazeera ise Ankara’daki zirvenin ikili ilişkilerde çözülmeyecek bir sorun görünmediğini yazdı. Voice of America ise manşetlerinde bölgesel rakiplerin ilişkileri iyileştirdiğini kaydetti. 

Asya’dan gelen haberlerde Çin merkezli Xinhua’nın da Yunanistan ile Türkiye arasındaki olumlu ivmenin sürdüğünü aktardı. 

Yunan basınında görüşme olumlu! 

Yunan basınında gerçekleşen görüşmeye yönelik işbirliği yolunun seçildiği ifade edilirken, iki ülke arasındaki problemlerin sihirli bir şekilde ortadan kalkmadığını belirtti. Ancak iki ülke arasında gerilimin düştüğü ve işbirliği yolunun seçildiği kaydedildi. 

Öte yandan Kathimerini Miçotakis’in mesajı da Yunan basınında öne çıkarıldı. Bu kapsamda Kyriakos Mitsotakis Ankara ziyareti için Erdoğan’ın misafirperverliğine teşekkür etti.