Erdoğan: "Dünya nasıl eski dünya değilse, Türkiye de eski Türkiye değil"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları tarafından Kocaeli Stadyumu’nda onbinlerce gencin katılımıyla düzenlenen "Bir Gençlik Şöleni"nde konuştu. Stadın dışında kurulan alanda gençleri selamlayarak başlayan Erdoğan, Türkiye'nin geldiği noktayı ve gençlere yönelik beklentilerini paylaştı.
Toplantı ve açılış mesajı
Erdoğan, konuşmasına Kocaeli'nin sanayi, teknoloji ve üretim merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekerek başladı: "Sanayinin teknolojinin, bilimin, girişimcilik ruhunun, üretimin, emeğin merkezi Kocaeli’ye hepiniz hoş geldiniz". Gençlerin samimiyeti ve coşkusuna teşekkür eden Cumhurbaşkanı, buluşmanın birlik ve dayanışma yönünü öne çıkardı.
Konuşmanın öne çıkan temaları
Konuşmada öne çıkan ana başlıklar arasında ülkenin dönüşümü, terörle mücadele, gençliğin rolü ve ekonomik/teknolojik hedefler yer aldı. Erdoğan, "Dünya nasıl eski dünya değilse, Türkiye’de eski Türkiye değil" diyerek Türkiye'nin hem masada hem sahada etkinliğinin arttığını vurguladı: "Bugün her alanda yıldızı parlayan bir Türkiye var. Dünyada krizler yaşanırken dimdik ayakta duran bir Türkiye var".
Terörle mücadelede elde edilen gelişmelerin altını çizen Erdoğan, bu kaynakların eğitime, bilime, üretime, istihdama ve teknolojiye yönlendirilmesinin önemini belirtti. Konuşmasında, annelerin yüreğine kor ateşi düşmemesi dileğini ifade ederek "Terörsüz Türkiye hedefimizin menzilinde sizlerin huzuru ve esenliği var" mesajını verdi.
Gençlere çağrı: Gelecek sizlerin omuzlarında
Erdoğan, gençlere yönelik beklentilerini net biçimde aktardı; geleceğin bilim insanları, sanatçıları, fikir mimarları, bürokratları, siyasetçileri ve bakanlarının gençler arasından çıkacağını belirtti: "Geleceğin bürokratları, siyasileri, bakanları inşallah cumhurbaşkanları sizin içinizden çıkacak". Gençlere güvenini yinelerken, umut ve kararlılığın korunması gerektiğini vurguladı.
Konuşmasının sonunda Erdoğan, savunma sanayinde ve enerjide kaydedilen ilerlemelere işaret ederek ekonomide, istihdamda ve teknolojide daha güçlü bir Türkiye hedefinin gençlerle birlikte inşa edileceğini söyledi: "İnşallah çok daha iyi yerlere geleceğiz. Millet olarak üzerimize serpilen ölü toprağından kurtulmuş durumdayız".
Erdoğan'ın ardından stadyum içerisindeki alana geçerek gençlere hitap etmeye devam ettiği bildirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Dünya nasıl eski dünya değilse, Türkiye'de eski Türkiye değil"