Erdoğan'dan siyonistlere sert uyarı ve ekonomik bilanço

Erdoğan, siyonistleri hedef alarak zalimin karşısında mazlumun yanında olacaklarını ve soykırım iddialarında hesaba vurgu yaptı; ekonomi verileri de paylaşıldı.

Yayın Tarihi: 26.09.2026 15:54
Güncelleme Tarihi: 26.09.2026 15:54

Erdoğan'dan siyonistlere sert uyarı ve ekonomik bilanço

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı son konuşmada uluslararası ve iç politika gündemine dair güçlü mesajlar verdi. Konuşmada hem dış politika eleştirileri hem de ekonomi ile ilgili üst üste vurgu yapıldı. Erdoğan, Siyonist gruplara yönelik sert ifadeler kullanırken, soykırım iddialarında hukuki ve tarihî hesaplaşma çağrısını yineledi.

Siyonistlere yönelik tepki:

Erdoğan, doğrudan ve net bir üslupla, "Kendisini seçilmiş zanneden işgalci Siyonistlerin maskesini indireceğiz. Ne pahasına olursa olsun zalimin karşısında mazlumun yanında olacağımızın bilinmesini istiyorum." sözleriyle muhataplarına uyarıda bulundu. Ayrıca şunları ekledi: "Eğer soykırım yapanlar adalete hesap vermezse, bunlardan hukuk, tarih önünde hesap sorulmazsa aynı vahşet tekrar yaşanacak." Bu ifadeler, konuşmanın dış politika ve insan hakları eksenindeki ana vurgusunu oluşturdu.

Ekonomik veriler ve hükümetin değerlendirmesi:

Erdoğan, ekonomi hakkında da değerlendirmelerde bulunarak hükümetin istikrar yönündeki duruşunu öne çıkardı. Konuşmada, "Türkiye’yi istikrar rotasında tuttuk. Ekonomimiz son 24 çeyrektir kesintisiz büyümeye başladı." ifadelerini kullandı. Ayrıca kişi başına milli gelirin 2025’te 18 bin 103 dolar seviyesine çıktığını belirtti. Bu rakam ve büyüme vurgusu, iktidarın ekonomik performansına dair ana argüman olarak sunuldu.

Erdoğan'ın sözleri hem diplomatik hem de iç siyasette yankı uyandırabilecek nitelikte; hukuksal ve tarihî sorumluluk çağrısı ile ekonomik verilerin birlikte sunulması, konuşmanın iki ana eksenini oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kendisini seçilmiş zanneden işgalci Siyonistlerin maskesini indireceğiz....

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kendisini seçilmiş zanneden işgalci Siyonistlerin maskesini indireceğiz. Ne pahasına olursa olsun zalimin karşısında mazlumun yanında olacağımızın bilinmesini istiyorum."

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.