Erdoğan, 14 Mayıs Seçimleri’nde AK Parti listelerinden milletvekili seçilenlere teşekkür ederek, Cumhur İttifakı’nın bu süreçte sergilediği sağlam tavrın tarihe nakş olunduğunu söyledi. MHP Genel Başkanı Bahçeli başta olmak üzere Cumhur İttifakı’ndaki tüm ortaklara şükranlarını sundu.
AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın Türkiye Yüzyılı destanını yazacağını söyledi. Erdoğan, “Ülkenin ve milletin istikbali uğrunda verdiğimiz mücadeleye katılmak isteyen herkese, ortaklarımızın da rızası şartıyla Cumhur İttifakı’nın kapısı açıktır” dedi. Erdoğan, enflasyonla mücadele, emekli ikramiyesi, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İsrail-Hamas çatışması hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
“MİLLETİN ASİL EVLATLARINA SAYGISIZLIK YAPANLAR HÜSRANA UĞRADI”
Erdoğan, 14 Mayıs Seçimleri’nde AK Parti listelerinden milletvekili seçilenlere teşekkür ederek, Cumhur İttifakı’nın bu süreçte sergilediği sağlam tavrın tarihe nakş olunduğunu ifade etti. MHP Genel Başkanı Bahçeli başta olmak üzere Cumhur İttifakı’ndaki tüm ortaklara şükranlarını sundu.
Erdoğan, muhalefet partilerinin milletten kopuk ve üretken olmayan bir tavır sergilediklerini vurgulayarak, “Milletimizin takdiri ile 14 Mayıs Seçimleri’nde AK Parti listelerinden milletvekili seçilen siz değerli kardeşlerimi tekrar gönülden tebrik ediyorum. Cumhur İttifakı’nın bu süreçte sergilediği sağlam tavır tarihe nakş olunmuştur. Bu vesile ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Bahçeli başta olmak üzere Cumhur İttifakı’mızdaki tüm ortaklarımıza şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.
Erdoğan, seçimden sonra yaşanan koltuk kavgalarını ve kirli pazarlıkları eleştirerek, “Anadolu insanının ferasetinden ve basiretinden nasip alamayanlar suçu kendinde aramayıp millete atıyor. Bu süreçte kimse hiçbir partiye ve adaya tıpış tıpış oy vermek zorunda olmadığını göstermiştir. Milletin asil evlatlarına saygısızlık yapanlar hüsrana uğradı.” diye konuştu.
“ENFLASYONDAKİ YÜKSEK ORANLI ARTIŞLAR TÜM DÜNYANIN SORUNUDUR”
Erdoğan, hayat pahalılığına değinerek, enflasyonla mücadele için yeni bir program hazırlandığını duyurdu. Emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye ödeneceğini ve yılbaşında ücretlerde yeni düzenleme yapılacağını açıkladı.
Erdoğan, “Çok geniş bir alanda sorumluluk yüklendiğimizin farkındayız. Bunun için polemiklerden uzak duruyoruz. Son dönemde insanımızın canını en çok yakan hiç şüphesiz hayat pahalılığıdır. Enflasyondaki yüksek oranlı artışlar tüm dünyanın sorunudur. Yeni yol ve yöntemlerle enflasyonun ve yol açtığı sorunların üstesinden gelecek bir program hazırlıyoruz.” dedi.
Erdoğan, “Emeklilerimizin yaşadıkları sıkıntıları bir nebze de olsa hafifletmek için bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye ödenmesini kararlaştırdık. Hem çalışanlarımızın hem de emeklilerimizin ücretlerinde yeni düzenlemeyi yılbaşında ayrıca yapacağız.” ifadelerini kullandı.
“DEPREM BÖLGESİNDE YERİNDE DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR”
Erdoğan, deprem bölgesindeki çalışmalar hakkında da bilgi vererek, “Deprem bölgesinde yerinde dönüşüm devam ediyor. Bir an önce deprem bölgesindeki evler de tamamlanacak.” dedi.
"TERÖRİSTLERE NEFES ALDIRMIYORUZ"
Erdoğan, terörle mücadele konusunda da kararlı olduklarını belirterek, "Irak ve Suriye unsurlarımızı taciz eden teröristlere nefes aldırmıyoruz. Bir süredir yürüttüğümüz yoğun hava operasyonlarını daha da artırarak, terör örgütü mensuplarını her an, her yerde imha edeceğimizi göstererek sürdüreceğiz. Gerektiğinde kara unsurlarıyla tepelerindeyiz." dedi.
"BU SAVAŞ DEĞİL KATLİAMDIR"
İsrailğ- Filistin arasında yaşanan çatılmaların bir katliam olduğunu söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:
"Bu bir savaş değil katliamdır. İsrail devlet gibi örgüt gibi davranırsa sonunda örgüt gibi muamele göreceğini unutmamalıdır. Sivil insanları öldürmek bir örgüt refleksidir. İsrail-Filistin arasındaki çatışmada sivillere yönelik hiçbir eylemi doğru bulmuyoruz. Mesele dünyanın haysiyet sorunudur. BM ve diğer kuruluşlar Filistin halkını tek başına bırakmıştır. İnsani yardımların kesilmesi gibi Filistin halkını topyekun cezalandırmayı amaçlayan fevri kararlardan herkes uzak durmalıdır.
"TARAFLARI İTİDALE ÇAĞIRIYORUZ"
Erdoğan israil ve Filistin'e seslenerek şunları kaydetti:
"Tarafları itidale çağırıyoruz. Bölgedeki savaşın bir an önce durmasını istiyoruz. Türkiye olarak arabuluculuk ve hakemlik dahil üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bölgeye barış ve huzur ancak başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması ve bu devletin tüm dünya tarafından tanınması ile gelir."