DOLAR
42,68 -0,02%
EURO
50,13 -0,07%
ALTIN
5.900,64 -0,05%
BITCOIN
3.757.488,26 0,71%

Erdoğan'dan 26 Ağustos Zafer Haftası mesajı: Tarihsel vurgular ve Türkiye Yüzyılı hedefi

Erdoğan, 26 Ağustos Zafer Haftası mesajında Malazgirt'ten Büyük Taarruz'a uzanan bağımsızlık mücadelesini anarak birlik, Cumhuriyetin güçlendirilmesi ve Türkiye Yüzyılı hedefini vurguladı.

Yayın Tarihi: 25.08.2025 11:47
Güncelleme Tarihi: 25.08.2025 11:47

Erdoğan'dan 26 Ağustos Zafer Haftası mesajı: Tarihsel vurgular ve Türkiye Yüzyılı hedefi

Erdoğan'ın 26 Ağustos Zafer Haftası Mesajı

Tarihsel vurgu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan bu haftayı «büyük bir onur, gurur ve heyecanla» idrak ettiklerini bildirdi.

Zafer Haftası, milletimizin bağımsızlık yolunda verdiği kararlı mücadelenin, fedakarlığın ve vatan sevgisinin en önemli timsallerindendir.

Erdoğan mesajında, haftanın Malazgirt'ten başlayıp Büyük Taarruz'a uzanan şanlı tarihimizin bir sembolü olduğunu belirtti. Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi'nin bu toprakları ebedi yurt kılma irademizin ifadesi; 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruzun ise istiklal uğruna milletimizin özgürlüğünü nasıl savunduğunu dünyaya ilan ettiği vurgulandı.

Geleceğe yönelik sorumluluk ve hedefler

Mesajda Zafer Haftası'nın yalnızca geçmişin anıları olmadığını, aynı zamanda geleceğe dair sorumlulukları da hatırlattığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün birlik ve beraberlik içinde hareket ederek Cumhuriyet'i her alanda güçlendirme zorunluluğuna işaret etti.

Tarihimizden aldığımız güç ve ilhamla Türkiye Yüzyılı'nda hedefimiz, daha güçlü, daha müreffeh, daha adil ve daha kudretli bir Türkiye'dir.

Erdoğan, Zafer Haftası'nın bu hedeflere ulaşma yolunda sürekli bir moral ve motivasyon kaynağı olacağını vurgulayarak, Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ettiğini ve vatandaşları en kalbi duygularıyla selamladığını ifade etti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı