Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,35 -0,17%
EURO
34,87 -0,09%
ALTIN
2.371,4 -0,43%

Erdoğan basın toplantısında açıkladı: İsrail ile o iş bitti!

Bugün Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile ilişkilere dair yeni bir açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 24.04.2024 16:59
Güncelleme Tarihi: 24.04.2024 16:59

Erdoğan basın toplantısında açıkladı: İsrail ile o iş bitti!

Beştepe’de basına kapalı bir toplantı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, toplantı çıkışında ortak açıklama yapmaya başladı. Açıklamalarda Erdoğan, İsrail ile devam eden ticarete yönelik çeşitli açıklamalarda bulundu. İsrail ile yoğun ticari ilişkilerin devam etmediğini belirten Erdoğan “o iş bitti” dedi. Kısa süre önce Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ticari ilişkilerin sonlandırıldığını açıkladığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ölü ve yaralı sayısının ne kadar çok olduğuna dikkat çekti. Ayrıca İsrail ile Gazze arasındaki mühimmat ve silah farklarının mukayese edilemeyeceğini belirten Erdoğan tüm Batı’nın İsrail’in yanında yer aldığına dikkat çekti. 

Son olarak Erdoğan, Almanya ile Türkiye arasındaki vize serbestliği konusunun da konuşulduğunu kaydederken daha fazla detay vermedi. Söz konusu İslam karşıtlığına yönelik eylemlerle ilgili olarak ise Steinmeier, Alman güçlerinin faillere gereken cezayı vereceklerini belirtti.