Erbil'de ABD başkonsolosluğu yakınında dört İHA düşürüldü

Erbil'de ABD Başkonsolosluğu çevresine yaklaşan dört İHA, bölgede konuşlu hava savunma sistemleri tarafından tespit edilip etkisiz hale getirildi.

Yayın Tarihi: 23.07.2026 00:28
Güncelleme Tarihi: 23.07.2026 00:28

Erbil'de ABD başkonsolosluğu yakınında dört İHA düşürüldü

Olayın genel görünümü:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) başkenti Erbilde, ABD Başkonsolosluğu çevresine yaklaşan dört insansız hava aracı (İHA) tespit edildi. Iraklı güvenlik kaynakları, İHA’ların konsolosluk bölgesine yöneldiği sırada müdahale edildiğini bildirdi.

hava savunma sistemi müdahalesi:

İHA’ların tespit edilmesinin ardından, bölgede konuşlu ve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine ait hava savunma sistemleri devreye girdi. Güvenlik yetkilileri, söz konusu dört İHA’nın hava savunması tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

hasar ve can kaybı:

Olayla ilgili olarak yetkililer, herhangi bir can kaybı veya yaralanma bildirilmediğini; ayrıca maddi hasar meydana gelmediğini vurguladı. Güvenlik kaynakları, müdahalenin bölgedeki hassas noktaların korunmasına yönelik önleyici bir adım olduğunu belirtti.

ABD ile İran arasındaki gerilimlerin sürdüğü bir dönemde gerçekleşen bu gelişme, bölgedeki tansiyonun ve güvenlik önlemlerinin arttığını gösteriyor. Erbil’deki konsolosluk çevresindeki önlemlerin sıkı tutulduğu ve benzer tehditlere karşı alarm seviyesinin yüksek olduğu aktarıldı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) başkenti Erbil’deki ABD Başkonsolosluğu’na yaklaşan 4 adet...

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) başkenti Erbil’deki ABD Başkonsolosluğu’na yaklaşan 4 adet insansız hava aracının (İHA) bölgede konuşlu hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği bildirildi.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!