Erbaa'da kanatlılarla keneyle mücadelede ekolojik adım

Erbaa Belediyesi, tesisinde yetiştirdiği bin halkalı sülün ile 500 kınalı kekliği doğaya saldı; amaç ekolojik dengeyi ve biyolojik çeşitliliği desteklemek.

Yayın Tarihi: 14.08.2026 18:38
Güncelleme Tarihi: 14.08.2026 18:38

Erbaa'da kanatlılarla keneyle mücadelede ekolojik adım

kanatlılarla doğal yaşamı güçlendirme çalışması

Erbaa Belediyesi, doğal yaşamı desteklemek ve biyolojik çeşitliliği artırmak amacıyla yürüttüğü program kapsamında Erbaa Belediyesi Keklik ve Sülün Üretim Tesisinde yetiştirilen kanatlıları doğayla buluşturdu. Tesisten salınan toplam bin halkalı sülün ile 500 kınalı keklik, düzenlenen törenle doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

salım töreni ve katılımcılar:

Programa Erbaa Kaymakamı Dr. Remzi Demir, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl ve ilçe protokolü katıldı. Tören sırasında kafeslerden çıkarılan keklik ve sülünler, protokol üyelerinin elinden alınarak doğal yaşam alanlarına salındı; süreç, üretim tesisinin devam eden çalışmalarıyla entegre şekilde yürütüldü.

ekolojik amaç ve beklenen katkılar:

Yetkililer, keklik ve sülünlerin özellikle kene ve çeşitli zararlılarla beslenmeleri nedeniyle doğal mücadelede önemli rol üstlendiğini vurguladı. Bu adımın hedefi, biyolojik çeşitliliği desteklemek ve ekolojik dengeyi korumak olarak açıklandı. Erbaa Belediyesi, üretim faaliyetleriyle doğal popülasyonun güçlendirilmesine ve yaban hayatının korunmasına yönelik çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Erbaa Belediyesi'nden keneyle mücadeleye kanatlı destek

Erbaa Belediyesi'nden keneyle mücadeleye kanatlı destek

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.