EPDK, BOTAŞ'ın 2025 Doğal Gaz İletim Şebekesi Yatırımını Onayladı

EPDK, BOTAŞ'ın 2025 yılı doğal gaz iletim şebekesi yatırım tutarını 20.6 milyar lira olarak belirledi.

Yayın Tarihi: 11.03.2025 09:31
Güncelleme Tarihi: 11.03.2025 09:31

EPDK, BOTAŞ'ın 2025 Doğal Gaz İletim Şebekesi Yatırımını Onayladı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından yapılacak olan 2025 yılına ait doğal gaz iletim şebekesi yatırım tutarını onayladı. EPDK'nın resmi açıklamasına göre, yatırım tutarı 20 milyar 593 milyon 826 bin 500 lira olarak belirlendi.

Bu karar, EPDK’nın Kurul kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, BOTAŞ’ın 2025 yılı için transit doğal gaz iletimi dahil olmak üzere 2025 Yılı Doğal Gaz İletim Şebekesi Yatırım Programı çerçevesinde belirlenen yatırım tutarı onaylanmış oldu.

BOTAŞ, 2025 yılı için proje bazında tahsis edilen yatırım projeleri tavanlarını aşamayacak ve programda yer almayan projeler için harcama yapamayacak. Ayrıca, proje ödenekleri yatırımla ilgili olmayan amaçlarla kullanılamayacak.

BOTAŞ tarafından uygulanacak olup, EPDK onayına tabi olan 2025 ulusal iletim şebekesi yatırım programındaki her türlü değişiklik, ilgili Kurul’a bildirilecektir. Kurum, yatırım programının gelişimini de belirli dönemler içinde raporlayacaktır; bu bağlamda, 1 Ocak-30 Haziran ve 1 Temmuz-31 Aralık dönemlerinin sonunda, programın durumu en geç 30 gün içinde EPDK’ya iletilecektir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı