Engelsiz İşgücü Uyum Programı başladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya platformu NSosyal üzerinden yaptığı paylaşımda Engelsiz İşgücü Uyum Programının başladığını duyurdu. Işıkhan paylaşımında "Engelleri Birlikte Aşıyoruz" ifadesini kullanarak programın amacını özetledi.
Programın içeriği ve destekler
Program kapsamında engelli bireylerin iş gücüne katılımını ve uyumunu artırmak amacıyla katılımcılara 14 günlük program süresi için 15 bin 162 lira cep harçlığı ile birlikte SGK prim desteği sağlanacağı belirtildi. Program, yeşil dönüşüm, sosyal hizmetler, tarihi ve kültürel faaliyetler ile kamu kurumlarının diğer destek faaliyetlerini kapsayan alanlarda uygulanacak.
Programdan, gerekli şartları karşılayan engelli bireylerin yanı sıra, koşulları sağlayan hallerde anne ve babaların da yararlanabileceği duyuruldu.
Beklenen etkiler ve hedefler
Program, katılımcıların iş gücüne entegrasyonunu hızlandırmayı, mesleki becerilerini güçlendirmeyi ve istihdama katılımlarını artırmayı hedefliyor. Sağlanan mali destek ve prim desteği, katılımcıların kısa dönemli eğitim ve adaptasyon süreçlerini finanse etmeyi amaçlarken; programın kapsadığı alanlar, hem kamu hem de korunan sektörlerde istihdam fırsatlarını genişletmeye yönelik bir yaklaşım sunuyor.
Engelsiz İşgücü Uyum Programı, engelli bireylerin çalışma hayatına daha etkin katılımını teşvik etmeye odaklanan somut bir destek paketi olarak tanımlanabilir; uygulama detayları ve başvuru koşullarının yetkili kurumlarca açıklanması bekleniyor.