Enes Çelik süreçle ilgili konuştu: kulübün itibarına zarar vermedim

Enes Çelik, TFF'nin PFDK listesindeki hesabın eski ve kısa dönemli olduğunu; kulübün itibarına zarar verecek bir eylemde bulunmadığını söyledi.

Yayın Tarihi: 30.09.2026 20:07
Güncelleme Tarihi: 30.09.2026 20:07

Enes Çelik süreçle ilgili konuştu: kulübün itibarına zarar vermedim

Enes Çelik'in açıklaması

Bursaspor Başkanı Enes Çelik, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bahis soruşturması kapsamında kendisi ve 16 yönetici hakkında Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk kararı almasının ardından açıklama yaptı.

sevk ve iddiaya ilişkin:

Federasyonun açıklamasında adının yer almasının ardından Çelik, kendisine atfedilen hesabın eski ve kısa bir döneme ait olduğunu vurguladı. Çelik, bahsi geçen döneme dair, "Bahsi geçen tarihlerde Bursaspor 3. Lig’deydi ve Bursaspor’un lig maçları dahi başlamamıştı" ifadelerini kullandı.

başkanın savunması ve taraftarlara çağrı:

Taraftarlara müsterih olmaları çağrısında bulunan Çelik, başkanlık yıllarında kulübün itibarını koruduğunu öne sürdü. Açıklamasında, "Başkanlığım süresince Bursaspor Kulübü’nü ve büyük Bursaspor camiasını zan altında bırakacak, kulübümüzün itibarına zarar verecek veya camiamızın değerlerine gölge düşürecek hiçbir eylemin içerisinde bulunmadım" dedi. Çelik, sürecin ilgili mercilerce değerlendirileceğini ve hukuki süreçte savunmasını sürdüreceğini belirtti.

BURSASPOR BAŞKANI ENES ÇELİK

BURSASPOR BAŞKANI ENES ÇELİK

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!