Bist 100
10.647,1 3%
DOLAR
32,22 -0,19%
EURO
35,04 -0,14%
ALTIN
2.477,42 0,96%

Enerji ve DSİ projelerinin uygulanması için acele kamulaştırma kararı verildi!

Türkiye’nin farklı illerinde enerji projeleri ve Devlet Su İşleri’nin (DSİ) devam eden projeleri nedeniyle bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Yayın Tarihi: 30.04.2024 10:21
Güncelleme Tarihi: 30.04.2024 10:21

Enerji ve DSİ projelerinin uygulanması için acele kamulaştırma kararı verildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda Zonguldak merkez ilçesindeki sınırlarda tesis edilecek olan trafo binasının yapılması için kamulaştırma kararı aktarıldı. Haritada yer alan taşınmazların, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacağı duyurulurken, Erzurum’da da benzer bir ileti yayımlandı. 

Erzurum’da Nenehatun Rüzgar Enerjisi Santrali elektrik üretim tesisinin yapılması amacıyla Tekman ilçesindeki Akçakoca Mahallesi’nde 209 ada 4 parsel numaralı taşınmazın da kamulaştırılmasına karar verildi. Buradaki kamulaştırma ise yine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından gerçekleştirildi. 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü de benzer bir şekilde devam eden projeler kapsamında bazı taşınmazların da acele kamulaştırmasına karar verildi. Konuya dair Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete’de yayımlanırken, Hatay-Altınözü Altınkaya Göleti ikmali Projesi ve Çermik-Kale Projesi (GAP) bünyesinde yer alan Kale Barajı Sulaması Ana İletim Hattı Tüneli'nin yağımı için bazı taşınmazlar da yine acele kamulaştırılacak. Aşağı Dalaman Projesi bünyesinde yer alan Dalaman Ovası sulaması için de inşaat yapımı amacıyla kullanılacak alanlarda belirlenen taşınmazlar da yine DSİ tarafından kamulaştırılacak.