DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.850.971,33 -0,13%

Endonezya'da yatılı okul binası çöktü — ölü sayısı 37'ye yükseldi

Doğu Cava'nın Sidoarjo kasabasında kaçak iki kat eklenirken çöken yatılı okulda ölü sayısı 37'ye yükseldi; 26 öğrenci kayıp, 104 öğrenci kurtarıldı.

Yayın Tarihi: 05.10.2025 11:21
Güncelleme Tarihi: 05.10.2025 11:21

Endonezya'da yatılı okul binası çöktü — ölü sayısı 37'ye yükseldi

Endonezya'nın Doğu Cava'sında yatılı okul binası çöktü

Endonezya'nın Doğu Cava eyaletinin Sidoarjo kasabasında, kaçak olarak iki kat daha eklenmeye çalışılan bir yatılı okul binasının çökmesi sonucu hayatını kaybeden öğrencilerin sayısı 37'ye yükseldi. Olay 29 Eylül'de meydana geldi ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Arama kurtarma çalışmaları ve bilanço

Yetkililer, şu ana kadar 104 öğrencinin kurtarıldığını (yaralılar dahil) ve 26 öğrenciden halen haber alınamadığını bildirdi. Kurtarma ekipleri enkaz altında olabilecekleri ihtimaline karşı arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Çökme nedeni ve soruşturma

Arama kurtarma ekipleri, binanın izinsiz şekilde inşasına başlanan iki yeni kat için dökülen betonun yapının taşıma kapasitesini aşıp çökmesine yol açtığını belirtti. Okul yönetimi olaya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Polis, olayla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma yürüteceğini açıkladı.

Değerlendirme

Yetkililerin verdiği bilgiler, izinsiz ilavelerin ve yapı denetiminin eksikliğinin ciddi güvenlik riskleri doğurabileceğini gösteriyor. Soruşturma sonuçları, sorumluluk tespiti ve benzer yapıların denetimi açısından belirleyici olacaktır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı