Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

En son Baykal zamanında gitmişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Özgür Özel’i ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in bugün saat 16.00’da görüşeceği açıklandı.

Yayın Tarihi: 11.06.2024 10:49
Güncelleme Tarihi: 11.06.2024 10:49

En son Baykal zamanında gitmişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Özgür Özel’i ziyaret edecek

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in saat 16.00’da görüşeceğini açıkladı. Bugün CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan görüşmede yine aynı heyetin Özel ve Erdoğan’a eşlik edeceği de öğrenildi. En son 2 Mayıs’ta Ak Parti Genel Merkezi’nde Özgür Özel’in iştiraki ile gerçekleşen görüşmenin ikincisi ise artık CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştiyor olacak. 

CHP Grup Toplantısı’nın ertelenmesine karar verildi 

Öte yandan bugün Erdoğan ile Özel’in yapacağı görüşme nedeniyle CHP Meclis Grup Toplantısı da ertelendi. İlk görüşmeden bugüne kadar yaşanan gelişmelerle birlikte eErdoğan’a iletilecek olan konular da değerlendirildi. Aktarılanlara göre Özel’in ilk görüşmesinde olduğu gibi kapsamlı bir doya ile görüşmeye gireceği kaydedildi. 

Özgür Özel ve Erdoğan’ın bugünkü görüşmesinde Sinan Ateş ve Ayşe Ateş ile ilgili değerlendirmeler yapması da bekleniyor. Dün Özel, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile görüşürken, Erdoğan’ın Ayşe Ateş ile görüşmesinin Devlet Bahçeli’nin sözleri üzerine ertelediği öne sürülmüştü. Bugün ise yine bu konunun gündemde olması bekleniyor. 

Asgari ücret zammını konuşacak! 

Ayrıca Özel’in dosyasında asgari ücret ve emekli maaş zamları da yer alacak. Öğretmen atama ve taleplerini dile getirecek olan Özel, Gazi davası sonucu, Can Atalay, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları gibi önemli noktalara değinecek. Hakkari Belediyesi’ne atama yapılması ve belediye başkanının tutukluluğunun da yine Erdoğan ile Özel görüşmesinde gündeme geleceği tahmin ediliyor. 

18 yıl sonra bir ilk! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Merkezi’ne en son 18 yıl önce Genel Başkan Deniz Baykal’ken gelmişti. Deniz Baykal’a hayırlı olsun ziyaretine çıkan Erdoğan, binanın mimarisine yönelik Baykal ile konuşmuştu.