Bist 100
10.173,42 1%
DOLAR
32,28 0,04%
EURO
35 0,03%
ALTIN
2.434,39 0,01%

En düşük emekli maaşı alana Mayıs'ta bir maaş daha ödeme! Maaşlar 20 bin liraya çıkıyor

Her ay güncel rakamlarını açıklayan bankalar, Mayıs ayı emekli promosyonlarını bir önceki ay ile stabil tutacağı tahmin edilirken, bu iki bankaya başvura emekliye Mayıs maaşında 23 bin lira promosyon ödemesi yatacak.

Yayın Tarihi: 29.04.2024 11:38
Güncelleme Tarihi: 29.04.2024 11:38

En düşük emekli maaşı alana Mayıs'ta bir maaş daha ödeme! Maaşlar 20 bin liraya çıkıyor

Emekli maaş baremine göre emekli promosyonu tutarları Mayıs ayına girilmesine bir gün kala merakla araştırılıyor. Her ay güncel rakamlarını açıklayan bankalar, Mayıs ayı emekli promosyonlarını bir önceki ay ile stabil tutacağı tahmin edilirken, bu iki bankaya başvura emekliye Mayıs maaşında 23 bin lira promosyon ödemesi yatacak. En düşük emekli maaşı alan emeklinin alacağı tutar bu iken, maaş aralığına göre bu tutar 38 bin liraya kadar çıkabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesinde zam beklentisine cevabı promosyon zammı olarak kamu bankalarına verdiği talimat olmuştu. Kamu bankaları emekli promosyonu tutarlarını 8- 12 bin lira olarak revize ederken, bu ay yapılan başvuruların ödemesi Mayıs maaşlarında yapılacağı belirtildi. Özel bankalarda da emekli promosyonu tutarları farklılık gösterirken, kampanyalar ile birlikte toplam ödeme 18 bin liraya kadar yükseltildi.

tl

EMEKLİ DESTEKLERİ AÇIKLANACAK

Emekliye Mayıs ayı yarayacağa benziyor. Bir uygulamanın başlangıç ayı olarak kabul edilen Mayıs ayında ilk emekli promosyonu zamlı ödemeleri yapılacak iken geçtiğimiz ay açıklanan emekli destek paketi ile alakalı da gelişmeler yaşanıp, ilk imzalar atılacak. Kısa süre içerisinde emekliye bu konuda tarih açıklaması yapılacağı da bilinirken, açıklama için gözler Bakan Işıkhan'a çevrili bekliyor.

EMEKLİ PROMOSYONU ZAMLI ÖDENECEK

Nisan ayında yapılan emekli promosyonları ile alakalı başvurularda, Nisan ayı maaşlarına yetişemeyen emekli, Mayıs maaşlarını zamlı olarak alacak. En düşük emekli maaşı alan birey bu iki bankaya başvurması durumunda 23 bin lira cebine nakit girecek.

tll

YAPI KREDİ EMEKLİ PROMOSYONU

Yapı Kredi Bankası emekli promosyonu kampanyasında İNG Bank ile üst sırada yer alıyor. Maaş aralığına göre 15 bin lira promosyon ödemesi yapan bankada en düşük emekli maaşını alan emekli, 10 bin lira emekli promosyonu alıyor. Bu kapsamda emekli maaşı Mayıs ayında 2 ye katlanacak yorumları yapılıyor. 3 bin lira da ek promosyon ödemesi yapacak olan banka, emeklilerin belli hizmet satın alım alımlarında bu ödemeyi yapacağı taahhüdünü sunuyor.

ING BANK EMEKLİ PROMOSYONU

ING Bank'ta Yapı kredi ile öncü promosyon ödemesi yapan bankalar arasında yer alırken, 15 bin lira emekli promosyonuna ek olarak 3 bin lira kampanya ödemesi yapıyor.

Bu iki bankaya maaşını taşıyan emekli Mayıs ayında 10.000 TL maaşına ek 10.000 TL ikinci maaşını cebine koyarken, artı kampanyalar ile gelirini arttıryorç