DOLAR
42,8 0%
EURO
50,14 -0,01%
ALTIN
5.972,47 0,01%
BITCOIN
3.777.193,39 -0,26%

EMŞAV Elazığ'da 'Şühedaya Vefa, Gazileri Hürmet Buluşması' düzenlendi

EMŞAV Elazığ İl Başkanlığı tarafından düzenlenen buluşmada şehit aileleri ve gaziler birlik ve vefa duygularını güçlendirdi.

Yayın Tarihi: 20.12.2025 21:41
Güncelleme Tarihi: 20.12.2025 22:18

EMŞAV Elazığ'da 'Şühedaya Vefa, Gazileri Hürmet Buluşması' düzenlendi

EMŞAV Elazığ'da 'Şühedaya Vefa, Gazileri Hürmet Buluşması'

Şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Elazığ İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda şehit aileleri ve gaziler, birlik, beraberlik ve vefa duygularını pekiştirmek amacıyla bir araya geldi.

Program, İl Müftüsü Yusuf Bingöl’ün yaptığı dua ile başladı. EMŞAV Elazığ İl Başkanlığı öncülüğünde bir düğün salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ve eşi Ayfer Hatipoğlu, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Elazığ İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Alparslan Doğan, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Faruk Ergün ile çok sayıda şehit ve gazi ailesi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan EMŞAV Elazığ İl Başkanı Murat Demir, vakfın kuruluş süreci ve yürüttüğü faaliyetlere dair bilgiler paylaştı. Demir, vakfın 1998 yılında dernek olarak Emniyet Teşkilatı’nın şehit yakınları ve gazileri tarafından kurulduğunu ve 2011 yılında vakıf statüsüne yükseldiğini belirtti. Ayrıca vakfın 50’ye aşkın şube ve il temsilciliği bulunduğunu ve bunlar arasında biri Avrupa, biri Almanya olmak üzere temsilcilikler yer aldığını vurguladı. Demir, vakfın şehit ve gazi ayrımı yapmadan hizmet verdiğini ifade etti.

Vali Hatipoğlu, konuşmasında şehit aileleri ve gazilerin devlet için taşıdığı anlamı dile getirerek, bu aileleri devletin ve toplumun emanetleri olarak gördüklerini; kendilerinin ve kurumların her zaman yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. Hatipoğlu, şehit ve gazilerin ülke için en zor zamanda ortaya çıkan kahramanlar olduğunu belirterek saygı ve hürmetle selamladı.

Program, yapılan konuşmaların ardından şehit aileleri ve gazilerle gerçekleştirilen sohbet ve hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

EMŞAV ELAZIĞ İL BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN PROGRAMDA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER VEFA...

EMŞAV ELAZIĞ İL BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN PROGRAMDA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER VEFA BULUŞMASINDA BİR ARAYA GELDİ

EMŞAV ELAZIĞ İL BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN PROGRAMDA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER VEFA...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.