Emet'te orman yangını kontrol altına alındı
Kütahya'nın Emet ilçesinde dağlık bir alanda başlayan orman yangını, sarp ve ulaşımın güç olduğu arazide kısa sürede çok sayıda ekip tarafından müdahale edilerek büyümeden durduruldu. Bölgeye sevk edilen ekiplerin çalışması yangının çevreye yayılma riskini engelledi.
Müdahale ekipleri ve araç dağılımı:
Emet Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olay yerine 2 arazöz ile intikal etti. Orman İşletme ekipleri ise söndürme çalışmalarına 3 arazöz, 1 su ikmal aracı ve 2 ilk müdahale aracı ile katıldı. Ayrıca yangına destek için 2 itfaiye aracı ve 2 arazöz ile şirketlere ait su tankerleri ve ekipler gönderildi.
Söndürme ve soğutma çalışmaları:
Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yangının daha geniş bir alana yayılması önlendi ve yangın tamamen söndürüldü. Söndürme çalışmalarının ardından bölgede soğutma çalışması yapıldı.
EMET’TE DAĞLIK ALANDA ORMAN YANGINI