Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Emekliye seyyanen zam! SSK ve Bağ-Kur emeklileri için canlı yayında açıklama

Emekli maaşı için iki formül bulunduğunu açıklayan Fatih Portakal emekliye emekli maaş zammı için rakam verdi

Yayın Tarihi: 09.01.2024 08:28
Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 08:28

Emekliye seyyanen zam! SSK ve Bağ-Kur emeklileri için canlı yayında açıklama

SSK, Bağ-KUR emekli maaşı zam oranları hala daha netleşmedi. Asgari ücret zammı ve memur maaş zammı hesaplamaları açıklaması tamamlanmış iken emekli de ayın 17'sinden itibaren ke kadar zamlı maaş alacağını merakla takip ediyor. Ekonomi uzmanlarının zam talebi ve hesaplamaları yüzde 50 üzerinden şekillenirken, ''asgari ücret duyumu aldım'' diyerek net rakamı açıklayan ve açıklaması da gerçek olan Fatih Portakal, emekli maaşı için 2 senaryo belirtmiş bulunuyor.

Asgari ücret zammının Aralık ayının sonunda açıklanması sonrasında gözler 3 Ocak'ta açıklanan Aralık ayı enflasyon rakamına çevrilmişti. Yapılan açıklama kapsamında 6 aylık enflasyon yüzde 37,57 olarak belirtilirken, memur zammı da netleşmiş geriye sadece emekli zam hesaplamaları ve onayı kalmıştı. Gerek asgari ücretli, gerekse de memur ve memur emeklisi maaşlarını yüzde 50'ye yakın zamlı alacak iken SSK ve bağ-kur emeklisi için bu rakam şu anda 37,57 olarak şekillenmiş bulunuyor. Ancak uzmanların hesaplamalarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en kısa sürede açıklama yapılacağı ve refah payı düzenlemesi ile birlikte zam oranının %50'ye yakınlaşacağı iddia ediliyor.

tl

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Uzman isimler en düşük emekli maaşı rakamı ve emekli zammı ile alakalı hesaplamalarını sunmaya devam ediyor. Fatih Portakal'ın da canlı yayında 2 senaryo var diyerek ortaya attığı rakamlar, emeklinin cebine dolduracağa benziyor. Emekli maaş zam hesaplamalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini belirten uzmanlar ayın 17'sinde emeklinin hesabına yansıması adına Resmi Gazete'de acilen yer alması gerekliliğini bildirmiş bulunuyor. En geç ayın 16'sında meclis gündeminde olması ve Resmi Gazete'de aynı gece yayınlanması durumunda emeklinin zamlı maaş alacağı da belirtiliyor.

tl

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM İHTİMALİ

Fatih Portakal da emekli maaş zammı ile alakalı açıklama yaptı. 16 Ocak’a kadar meclisin kapalı olduğunu belirten Portakal çalışmaların devam edeceğini açıkladı. Emekli zammı ile alakalı 2 senaryo olduğu konusuna değinen ünlü gazeteci bunlardan ilkinin en düşük emekli maaşının 10.000 TL üzerine çıkarılması olacağı tahminini sundu. Bu hesaplamanın ise seyyanen zam ile gerçekleşebileceğini belirten Portakal, zammım %37,57 ile sınırlı kalmayacağını belirterek en az memur ve asgari ücret zammı kadar zam verileceği tahminlerini açıkladı. Ay sonuna kadar hesapların tamamlanıp tamamlanmayacağı konusunda da yorum yapan Portakal önce emekli maaşlarının verilip ay bitmeden de farkların hesaplara aktarılabileceğini belirtti.