Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Emekliye bayram öncesi yüzde 10 indirim müjdesi! Her emekli faydalanacak

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmeksizin hükümet tarafından başlatılan indirim programı devreye girdi

Yayın Tarihi: 30.03.2024 08:40
Güncelleme Tarihi: 30.03.2024 08:40

Emekliye bayram öncesi yüzde 10 indirim müjdesi! Her emekli faydalanacak

Hayatlarının ikinci baharını rahat geçirmek isteyen emekli, enflasyon karşısında maaşlarının erimesi ile ek zam talebini iletmeye devam ederken, yapılan net açıklama ile zam hayali Temmuz'a sarkmış gibi duruyor. Ancak hükümet tarafından emekliye bir nebze de olsun destek sağlayacak olan destek ödemeleri ve indirimler geliyor. 2024 yılı emekliler için bir çok yeni program başlatılacağı açıklanırken, özellikle de uygulanacak olan indirimler ile emeklinin refahının bir nebze olsa artması sağlanacak. Emekli ile alakalı bir indirim çalışması da toplu taşımalara yönelik olurken bu kapsamda emekliye yönelik bayram indirimleri de devreye girmiş bulunuyor.

EMEKLİYE YÜZDE 10 İNDİRİM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada emekliye ekonomik seyahat etmelerine katkı sağlayacak yeni bir gelişmeden bahsetti. Hükümetin emeklinin refahı için çalıştığını belirten Uraloğlu, emekliye özel olarak yeni toplu taşıma indiriminden bahsetti. Yıl boyunca bakanlığa ait olan trenlerde emeklilerin yüzde 10 indirim ile seyahat edeceği açıklanırken, Bayram müjdesinde de sefer sayılarının arttırılacağı belirtildi.

tll

Yüksek hızlı tren seferleri ile birlikte ana hat trenlerde yaşanacak olan kapasite artışı ile alakalı açıklama yapan Uraloğlu vatandaşların sevdikleriyle huzur içinde bayramlarını geçirilebilmesi adına indirimli tren uygulamasının devreye alındığı belirtildi.

YHT EK SEFERLER BAŞLADI

5 15 Nisan tarihleri arasında ek YHT seferlerinin başlayacağını belirten bakan, Bayram boyunca bölgesel trenlerde de kapasite artışına değindi. Vatandaşların daha fazla seyahat imkanı bulacağı demiryolu seferberliği çerçevesinde emekli mevcut fiyatlardan %10 avantajlı olarak seyahat edebilecek. Ülkenin her bir yanında demiryolu seferberliği başlattıklarını belirten Uraloğlu, yüksek hızlı tren yolu hatlarının inşa edilmeye devam ettiğini sözlerine ekledi. Geçtiğimiz sene 300 milyona yakın yolcuyu ulaştıran TCDD'ye olan taleplerin giderek arttığı belirtilerken özellikle de ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerine ulaşmanın da kolaylaştığı belirtildi.