Bist 100
10.208,65 1%
DOLAR
32,5 0,22%
EURO
34,91 0,03%
ALTIN
2.390,51 0,24%

Emeklinin gözlerini ışıldatan zam haberi! Güzel haber sabah 09.00'da duyuruldu

Son zamanlarda gündemdeki konuların başında gelen emekli maaşları için sıcak bir gelişme yaşandı. Detaylar haberimizde…

Yayın Tarihi: 19.04.2024 18:13
Güncelleme Tarihi: 19.04.2024 18:13

Emeklinin gözlerini ışıldatan zam haberi! Güzel haber sabah 09.00'da duyuruldu

Türkiye’de yaşayan milyonlarca emekli vatandaş maaşlarına zam yapılmasını dört gözle bekliyordu ve bu konuyla ilgili bir açıklamada Emekliler Sendikasından geldi. İşte detaylar…

kargo

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ! EMEKLİNİN İSTEDİĞİ EN DÜŞÜK MAAŞ BELLİ OLDU

Eskişehir'de faaliyet gösteren Tüm Emekliler Sendikası şubesi, emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi için Hamamyolu Caddesi'nde imza kampanyası başlattı.

Temmuz ayındaki emekli maaşı artışının detayları milyonlarca emeklinin merakını uyandırırken, son dönemde Türkiye'de emeklilerin en önemli gündemlerinden biri de "Temmuz ayında emekli maaşları artacak mı?" sorusunun cevabı oldu. Eskişehir'de faaliyet gösteren Tüm Emekliler Sendikası şubesi, emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi için Hamamyolu Caddesi'nde imza kampanyası başlattı.

Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi, emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi için Hamamyolu Caddesi'nde imza kampanyası başlattı. Eskişehir Emekliler Birliği Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, şunları söyledi: “Yoksulluk sınırı 63 bin lirayı aştığı için asgari 35 bin lira olan emekli maaşını özel olarak imzaya açtık. "Asgari emekli maaşını memurların en düşük maaşına dahil ederek 35 bin liraya çıkarmak, sonra yasaklı bir düzenleme uygulayarak yoksulluk sınırına çıkarmak istiyoruz" dedi.

Basın açıklamasıyla dikkat çeken Ali Paşa Şanlı, açıklamasında şunları söyledi: “Emekliler olarak geçimimizi sağlayamıyoruz. Emeklilik maaşlarının yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Yerel seçimleri siyasi, ekonomik ve sosyal krizin derinleştiği yoğun bir dönemde yaşadık. Bu yerel seçimler öncesinde biz emekliler olarak insan hayatının hak ve talepleri için hiddetle mücadele etmeye devam ediyoruz ancak ne yazık ki tüm çağrılarımıza ve uyarılarımıza rağmen emekli olarak haklarımız göz ardı ediliyor. Bu haksızlığı kabul etmiyoruz. Tüm Emekliler İttifakı olarak seçim öncesinde 16 milyon emeklinin taleplerini ve haklarını sürekli olarak sokakta konuştuk.

AKP ve ortaklarına hem Cumhurbaşkanlığına ve tüm siyasi partilere çağrıda bulunduk. Biz söyledik; Ülkemizde yoksulluk sınırı 63 bin lirayı aşıyor. Açlık sınırı bile 24 bin lirayı geçiyor. 10 bin liralık emekli maaşı bir çocuğun ihtiyacını bile karşılamıyor. Bu nedenle yeniden yapılanma ve gelirin adil dağılımı çağrısında bulunuyoruz. Biz bu hükmün uygulanmasını istiyorduk ama buna rağmen siyasi iktidar bizi görmezden geldi ve dolayısıyla hedefimiz belliydi, seçime katıldık” dedi.

Açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

Tüm uyarılarımıza rağmen bizi görmezden gelen, görmezden gelen siyasi iktidarın ve ortaklarının yerel seçim sonuçlarını hep birlikte gördük. Bütün siyasi partiler bu seçim sonuçlarını gördüler ve seçim sonuçları açıklandığında emeklilerin hak ve taleplerinde ne kadar haklı olduklarını, sandıktan gelen her uyarıyı görmezden gelenleri görmezden gelebileceğimizi gördüler. Sizleri bir kez daha uyarıyor ve mücadelemizi sürdürmeye bir kez daha karar verdiğinizi bilmelerini istiyoruz.

 Seçim öncesinde 15.000 broşür dağıttık ve taleplerimizi sokaklarda dile getirdik. İmza sayacı açtık. İmzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki imza tezgahına teslim edeceğiz. Yoksulluk sınırı 63 bin lirayı aştığı için emekli maaşının en az 35 bin lira olduğuna imza atmak için özel olarak açtık. Uyum yasasının yenilenmesini umuyoruz. Asgari emekli maaşını memurların en düşük maaşına dahil ederek 35 bin liraya çıkarmak, sonra da yasaklı bir düzenleme uygulayarak yoksulluk sınırına çıkarmak istiyoruz.

Emekli sağlık hizmetlerinden para kaybetmek istemiyoruz, sendikal mücadelemizin hukuken de güvence altına alınmasını istiyoruz. Ayrıca tüm bu meşru taleplerden yola çıkarak, gelirin sadece emeklilere değil adil bir şekilde dağıtılmasına yönelik düzenlemelerin yapılmasını umuyoruz. Tüm dul, yetim ve engellilerin de bu haklara sahip olması için düzenleme yapılmasını istiyoruz. İmza standımız bu taleplerimizi içermektedir.