İzmir'in Narlıdere İlçesinde Yaşananlar
15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye'de gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında İzmir'in Narlıdere ilçesinde selalarla halkı sokağa davet eden emekli müezzin Mehmet Kuzgun, o gece yaşadığı zorlu anları unutamıyor.
Selalarla Direniş
Mehmet Kuzgun, o gece izdihamın başladığı anda hemen Kutlu Yalvaç Camisi'ne giderek sela okumaya başladığını belirtiyor. Sela vermenin amacının halkı darbe girişimine karşı sokağa çağırmak olduğunu ifade eden Kuzgun, şöyle konuştu:
"Canla başla bu milletin yanında yer aldık. Selayı verdikten sonra iki kadın ve bir erkek camiye geldi. 'Ne için sela veriyorsun?' diye sordular. Ben de 'Memlekette darbe var, biz de halkı sokağa davet ediyoruz.' dedim."
Bu yanıt üzerine Kuzgun, kadınların elindeki kaldırım taşıyla vurması ve erkeğin yumruk atmasıyla saldırıya uğradı. Olay sonrası bir aya yakın yatakta yatan Kuzgun, saldırının camiye de zarar verdiğini söyledi:
"Caminin camlarını kırdılar. Cami, Allah'ın evidir. Bu saldırı sadece bana değil, bütün millete yapılmış bir saldırıdır."
Vatanseverlik ve Gazilik Unvanı
Emekli olan müezzin, saldırıya uğramasına rağmen vatanını korumaya olan kararlılığını ifade ediyor. Devlet Övünç Madalyası ve gazilik beratı sahibi Kuzgun, sözlerine şöyle devam etti:
"Elimizden geldiğince selalarımızla darbecilere karşı durduk. Ne kadar darbedilsek de kanımızın son damlasına kadar vatanımızı korumaya hazırız."
Son olarak Kuzgun, mahkemede bile kendisine saldırmaya çalışanların olduğunu belirterek, yaşadığı olayın ciddiyetini vurguladı.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında İzmir'in Narlıdere ilçesinde sela okuduğu için saldırıya uğrayan emekli müezzin Mehmet Kuzgun, o gece yaşadıklarını aklından çıkaramıyor. Kutlu Yalvaç Camisi'nde görev yaptığı dönemde sela okuduğu sırada darbedilen, Devlet Övünç Madalyası ile gazilik beratı sahibi Kuzgun, emekli olduktan sonra memleketi Manisa'ya yerleşti.