Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Emekli ikramiyeleri ödenmeye başlamıştı! Son dakika talimat geldi: 7 bin liraya yükseltildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ramazan Bayramı öncesinde emekli ikramiyesine yüzde 50 zam yapıldığı ve 3 bin liraya yükseltildiği müjdesi verilmişti. Son dakika verilen müjde ile ikramiye ödemeleri 10.000 TL'ye tamamlandı.

Yayın Tarihi: 11.06.2024 13:53
Güncelleme Tarihi: 11.06.2024 13:53

Emekli ikramiyeleri ödenmeye başlamıştı! Son dakika talimat geldi: 7 bin liraya yükseltildi

CUmhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ramazan Bayramı öncesinde emekli ikramiyesine yüzde 50 zam yapıldığı ve 3 bin liraya yükseltildiği müjdesi verilmişti. Ramazan Bayramında ödenen zamlı ikramiyelerden sonra gözler Kurban Bayramı ikramiyesine çevrili beklerken, dün itibari ile emeklinin tahsis numarasına göre hesaplara aktarılmaya başlandı. Sosyal belediyecilik anlayışı ile yoluna devam eden ve öxellikle de yerel seçim öncesinde verilen vaatler de bir bir tutulmaya devam ediyor. Seçim öncesinde verilen vaat doğrultusunda emekli ikramiyesi olarak 5.000 bin lira ödeme ile emeklinin toplamda 8 bin lira kramiye alacağı müjdelenmişti. Söz konusu belediye Ceyhan Belediyesi olarak bilinirken Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar seçilmesi akabinde çalışmalara başladı.

Eİ

EMEKLİ İKRAMİYESİ 7 BİN LİRA

Ceyhan Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan ve en düşğk emekli maaşı alan emekliye verilecek olan belediye ikramiye ödemelerii ile alakalı Aydar tarafından yapılan açıklamada 5 bin lira olan ikramiye tutarının 7.000 TL'ye yükseltildiği müjdesi verildi. Artan enflasyon karşısında maaşları eriyen emekliye tam da bayram öncesinde bu ödemelerin can suyu olacağı ve bayram ihtiyaçlarını karşılamak konusunda çncülük edeceği tahmin ediliyor. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatı doğrultusunda artış yapıldığo belirtilen ikramiyelerin 7 bin liraya çıkartılması ile birlikte en düşük emekli maaşının asgari ücrete tamamlanacağı belirtildi. Aydar açıklamasında 31 Mart yerel seçim öncesinde verdikleri sözü fazlasıyla tuttuklarını ifade etti. 

tll

Aydar görevde olacağı 5 sene boyunca her sene en düşük emekli maaşının asgari ücrete tamamlanacağını da açıklarken, emeklilerin rahatı için bir çok destek uygulamasının da devreye alınacağını da sözlerine ekledi.  

Sosyal belediyecilik anlayışı ile bir çok belediyeden emekli ikramiyesi ile alakalı olarak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ceyhan Belediyesi öncesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karar doğrultusunda emekli ikramiyelrinin 5 bin liraya tamamlanacağı müjdesi verildi.