Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Elinde parası olan bunu sakın yapmasın! Bir gecede sıfırlanabilirsiniz

Altın yatırımı yapıp da zarara uğramak istemeyenler, dikkat! İşte Hatice Kolçak'ın uyarıları...

Yayın Tarihi: 20.04.2024 15:23
Güncelleme Tarihi: 20.04.2024 15:23

Elinde parası olan bunu sakın yapmasın! Bir gecede sıfırlanabilirsiniz

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, altın yatırımcılarına yönelik önemli uyarılarda bulundu. Kolçak, altın yatırımı yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulayarak, yatırımcıları bilinmeyen kaynaklardan uzak durmaları konusunda uyardı.

Altın, uzun süredir yatırımcılar için güvenli bir liman olarak görülüyor. Ancak son dönemde yaşanan gelişmeler ve altının rekor üstüne rekor kırması, birçok yatırımcıyı memnun etti. Özellikle İran-İsrail arasındaki krizin etkisiyle altının değer kazanması dikkatleri üzerine çekti.

Kolçak, altının bu yükselişinde Merkez Bankaları'nın altın stoklamasının etkili olduğunu belirtti. Özellikle Asya'da büyük miktarda fiziki altın alımının gerçekleştiğine dikkat çekti. Ancak bu süreçte yatırımcıların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

altın fiyatları

Altın alırken bilinmeyen kaynaklardan uzak durulması gerektiğini vurgulayan Kolçak, güvenilir ve tanınmış yerlerden alışveriş yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, yatırımcıların mutlaka birden fazla kuyumcuya altınları kontrol ettirmeleri gerektiğini ekledi.

Kolçak'ın uyarıları, altın yatırımı yapacak olan yatırımcılar için önemli bir rehber niteliği taşıyor. Güvenli bir yatırım yapmak isteyenlerin bu noktalara dikkat etmeleri, olası zararların önüne geçebilir.

NOT: YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.